Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét egy kézbe kerülhet a felszámolási eljárás alá került nagyrédei Szőlőskert Zrt. mindhárom üzemegysége

Ismét egy kézbe kerülhet a felszámolási eljárás alá került nagyrédei Szőlőskert Zrt. mindhárom üzemegysége

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A korábban a hűtőházat megvásároló cég bejelentette: a borászati üzem is a tulajdonába került, és a szolgáltató részleget is meg kívánja venni.

A hűtőházból, borászatból és a hozzá kapcsolódó szolgáltató részlegből álló Szőlőskert Zrt. ellen 2008 augusztusában indult felszámolási eljárás. A Jászapáti 2000 Zrt. előbb a hűtőházat vásárolta meg 2008-ban, most pedig a borászati üzem is a tulajdonába került – jelentették be a szerdai tájékoztatón. A cég vezérigazgatója azt mondja: céljuk, hogy a több száz dolgozónak a jövőben is munkát tudjanak adni.
Az üzem vezető borásza szerint erre jók az esélyei a borászatnak, amely a felszámolás alatt is megőrizte piaci pozícióit.
Balázs József országgyűlési képviselő, nagyrédei polgármester bízik az új szakmai befektetőben, azt mondja, a legfontosabb, hogy megszűnt a felszámolással járó bizonytalanság.
Az új tulajdonos több száz millió forintos fejlesztést tervez az üzemben, és tervei között szerepel, hogy az egykori Szőlőskert szolgáltató üzemét is megvásárolja, így a társaság minden üzeme ismét egy kézbe kerülne.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-03-10 )

Tovább az archívumra