Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lassabb a haladás a 24-esen

Lassabb a haladás a 24-esen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy időben több helyen is zajlik a 24-es út felújítása, így a forgalom most a szokásosnál is lassabban halad. A kivitelező új jelzőlámpás csomópontoknál és a buszmegállóknál dolgozik, a jövő héten már az érintett járdákat is javítja, az Egri út és a Kossuth Lajos utca között az egyirányúsítás a tervek szerint október közepén szűnik meg, és akkor már az új jelzőlámpás csomópontok kialakítása is megkezdődik.

Marják az aszfaltot a Mátrai úton, itt is új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki, most a felálló sávok kötőrétegét cserélik. Lassabban halad a forgalom, ugyanis jelzőőrök irányítják a forgalmat, aktívan zajlik a 24-es út felújítása. Itt, a buszmegálló mellett pedig már látható a kötőréteg, erre, és az út másik oldalára kopóréteget terítenek majd le. A raklapok helyére hamarosan az új víznyelő rácsok kerülnek, egy szintre az aszfalttal.

Ezekkel párhuzamosan a Bethlen Gábor utcai kereszteződésnél – ahol szintén lámpás csomópont lesz – már terítik a kötőréteget.

Az érintett buszmegállók lassan elnyerik végső formájukat, ám jelenleg egy ideiglenesen kialakított megállóban veszik fel a buszok az utasokat. A kivitelező munkatársai – mint látható – egyszerre több helyszínen is folyamatosan dolgoznak.

– Autóbuszöblöknek a burkolat előkészítése, szegélyezése zajlik, az aszfaltpálya kopórétegének a profilmarása, illetve a jelzőlámpás csomópontokban a felállási szakaszokon kötőréteg-csere. – tájékoztatott Pál István, a HE-DO Kft. műszaki igazgatója.

Amelyik szakaszt felmarják, azt még aznap visszaépítik, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák az autósoknak. Az Egri úti kereszteződéstől a Kossuth Lajos utcáig az egyirányúsítás a tervek szerint még egy hónapig marad, és akkor lesz látványos munka az új jelzőlámpás kereszteződéseknél.

– A jövő héten gyakorlatilag a kiemelt szegélyek útcsatlakozásokba való befordítása, tehát a lekerekítő ívek elkészítése, a terv a folyópályán az öntvény fedlapok szintre emelése, illetve az érintett járdaszakaszokon a járdajavítások előkészítése, megkezdése. – mondta Pál István.

Azokat a szakaszokat javítják, amelyeket az új szegélyek miatt bontani kellett. A kivitelező 100 nap alatt 15 kilométernyi utat újít fel, a beruházás a hármas számú főúti csomóponttól Mátraházáig tart.


Tovább az archívumra