Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Festmény ajándékba

Festmény ajándékba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is felajánlották festményeiket a polgármesteri hivatalnak azok a művészek, akik részt vettek a Madaras László festőművész által szervezett gyöngyössolymosi alkotótáborban, amelyet minden évben a gyöngyösi önkormányzat támogat. Céljuk, hogy ezzel is megalapozzák egy galéria tervét, mely később színesítheti Gyöngyös város művészeti életét.

Ezek a festmények készültek a legutóbbi művészeti táborban, amelyet már évek óta szervez Madaras László festőművész. Azt mondja, ez a tábor egy szellemi feltöltődés, hiszen azon túl, hogy alkotnak, megosztják egymással gondolataikat, ötleteiket. A táborozó művészek általában a természetből merítenek ihletet, így a falakon kívül alkotnak.

– Fontos szerepe van az installációnak, a performance-nak, a koncertnek, amit Szilágyi Rudi barátunk prezentál most már harmadik éve, tehát ugyanazon a nyelven beszélünk, de másképp is meg lehet fogalmazni a dolgokat. Ez a fajta progresszivitás, hogy egymásra hassunk, és egymás gondolatait még jobban megismerjük és elfogadjuk ez fontos. – mondta Madaras László festőművész.

Továbbá fontos számukra a művészet szeretete, a kultúra iránti tisztelet és az utánpótlás, ezért is örülnek annak, hogy az önkormányzat segíti őket abban, hogy a tábor minden évben megvalósuljon.

– Nem mindennapi dolog az, hogy most már harmadik éve kapunk támogatást Gyöngyös városától és hogy egyáltalán itt el tudtuk tölteni ezt az egy hetet, és ennek fejében minden barátom egy munkát felajánlott kiállításkész állapotban tiszteletéül és köszönetéül a városnak. – mondta Madaras László.

Az egyik festményt pedig jelképesen át is adta a festőművész a városvezetőnek.

Hiesz György, polgármester azt mondja, fontos hogy a város kreatív egyéniségeit támogassák, hiszen nagyon sok tehetséges alkotóművész él itt.

– Ha meg tudnánk alapozni egy gyűjteményt, remélem a testület is áldását adja, akkor előbb-utóbb egy méltó, állandó kiállítóhelyet találhatunk, ahol ezeket az alkotásokat be lehetne mutatni, legyen az festmény, szobrászat, plasztika vagy fotó, hiszen nagyon tehetséges csapat van Gyöngyösön, aki ebbe tevékenykedik. Legalább a hátteret próbáljuk megteremteni. Ez most a harmadik ilyen tábor volt, amit sikerült támogatni, és nagyon szép alkotásokat kaptunk vissza. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Egyébként az állandó kiállítóhely hiánya nem csak Gyöngyösön, de országosan is jellemző, így nehezebb az alkotók számára a publikálás, de remélik, hogy ezzel az együttműködéssel legalább itt, a városban, hamarosan minden tehetség megmutathatja alkotását a nagyérdeműnek.


Tovább az archívumra