Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szüreti mulatságot tartottak a Fecske úti óvodában

Szüreti mulatságot tartottak a Fecske úti óvodában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén ismét jelen lehettek a szülők a Fecske Úti Tagóvoda szüreti vásárán. A rendezvényt minden évben nagy felkészülés előzi meg, és miután a járvány tavaly szinte minden eseménytől megfosztotta a szülőket, most ők is láthatták a csemetéket, sőt segíthettek is a vásárban. Minden csoport tánccal és énekkel készült, a „Kincses Kultúróvoda” nyertes pályázatának köszönhetően pedig a kicsik a Virtus Kamara Táncegyüttes táncházán is részt vehettek.

Vannak, akik a szülőkkel együtt, és vannak, akik népviseletben, társuk kezét fogva táncolnak az óvodában. A csoportszobák szülőkkel teltek meg, mindenki mosolyogva tapsol, és fényképezi gyermekét. A szüreti vásárt idén még nagyobb lelkesedéssel és felkészülés mellett tartották meg, hiszen a vírus óta ez volt az első olyan rendezvény a Fecske Úti Tagóvodában, amelyen az anyukák, apukák és a nagyszülők is részt vehettek. A gyerekek előadásai után pedig az egész épületben zajlottak a programok.

– A Kincses Kultúróvoda pályázatból a Virtus Kamara Néptáncegyüttes jött el táncházat tartani, ezt a két szárnyrészen csinálják felváltva, és nagyban folyik a mustkészítés, a szüreti vásár, és hogyha minden jól megy, akkor a lángos is készül a konyhán. – mondta Havellant Melinda, a Fecske Úti Tagóvoda óvodavezetője.

A kicsik nem csak ezen a napon, hanem egész héten a szürettel ismerkedtek, a rendezvényen pedig már személyesen is láthatták a mustkészítést, a bátrabbak pedig segíthettek is benne.

– A szüret, illetve a szüreti szokások, néphagyományok ápolása. Mind a két szárnyrészen kiállítás készült az óvónénik rendezték be, a szülők segítségével történt az eszközök beszerzése, behozatala, amit meg is néztek a gyerekek, tehát tanulják azt is, hogy egy kiállításon hogy kell viselkedni, tehát ugye mindent a szemnek, semmit a kéznek. – mondta Havellant Melinda.

Lekvár, erőspaprika, kézműves termékek. A szülők saját portékáikat árulták az óvodában, így sokan nem csak nézték, de aktívan részt is vettek a rendezvényen.

A „Kincses Kultúróvoda” pályázatból nem csak a szüretre költött az intézmény, hanem hamarosan a nagyok őszi dekorációt készíthetnek szakemberekkel, majd Vadadi Adriennt látják vendégül, és október végéig az utazó planetáriumot is megnézhetik az ovisok.


Az Aktuális napi hírei (2021-09-20 )

Tovább az archívumra