Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A város is beszáll a felújításba

A város is beszáll a felújításba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Városi tulajdonú utak és járdák felújítása, javítása is szerepel a kivitelező tervei között a 24-es úton, az önkormányzat összesen tizenkilencmillió forint pluszforrást biztosít többek között akadálymentesített gyalogátkelők kialakítására, járdák javítására és akna fedlapok cseréjére. Az úton jelenleg a szegélyezési munkálatok mellett a burkolat marása és az útcsatlakozások kialakítása zajlik.

Az önkormányzat a szegélyezésen, és ezen területek akadálymentesítésén kívül a járdák javítását, és itt, az Egri és Koháry út kereszteződésénél a kanyarodósáv kiszélesítését fizeti. Ezekre a munkákra hétmillió forintot szánnak, a munkálatok érintik a Thán Károly, az Egri, az Alkotmány, és a Török Ignác utcát is.

– Ezekben a csomópontokban a gyalogátkelőhelyeknek az akadálymentesítését, a szegélyek lesüllyesztését, valamint taktilis sáv beépítését – a vakok és gyengénlátók ezen tapogatják ki, hol van a gyalogátkelőhely – önkormányzati forrásból finanszírozzuk. – mondta Molnár József, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság beruházási főelőadója.

Ebből a hétmillió forintból költenek még azoknak a járdáknak a javítására is, amelyeket az úttól csak egy szegély választ el. Döntés született arról is, hogy a legtöbb aknafedlapot lecseréli a kivitelező, erre tizenkétmillió forintot szán a város.

Van ahol már elkészült egyes járdaszakaszok felújítása, van, ahol pedig épp forgatásunk alatt végezték az utolsó simításokat. A kivitelező munkatársai egy időben több helyen, többféle munkát végeznek.

– A héten a szegélyépítések, illetve a burkolatmarás, útcsatlakozások kialakítása zajlik, illetve a felálló sávokban az útkereszteződéseknél a jelzőlámpás felálló sávoknak a kötőréteg cseréje zajlik. – mondta Pál István, a HE-DO Kft. műszaki igazgatója.

A munka a jövő héten többek között az aknafedlapok cseréjével folytatódik.

– Ha a reményeink szerint alakulnak a dolgok, akkor a hét végén, pénteken, vagy az azt követő hétfőn már aszfaltozást, kopóréteg-építést is fogunk végezni. – tette hozzá Pál István.

A Mérges és a Kossuth Lajos utca közötti szakaszon körülbelül október közepéig továbbra is csak egy irányba haladhatnak az autósok, amint végeznek a lámpás kereszteződések kialakításával is, a munka a Mátra irányába, egészen Mátraházáig folytatódik.


Tovább az archívumra