Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közel négyszázan vettek részt a Szüreti Futáson

Közel négyszázan vettek részt a Szüreti Futáson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg a Kömley Károly Emlékfutást, vagy ahogy többen ismerik, a Szüreti Futást az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan Gyöngyösön. Az eseményen idén mintegy 400 amatőr és profi futó képviseltette magát, óvodások, iskolások és felnőttek egyaránt jól teljesítettek. Volt korosztályonkénti, csapat és váltóverseny, valamint családi futás is.

Az idei megmérettetésen is korosztályonkénti bontásban futottak a kisebbek. Az óvodai korosztály kezdte meg a futamot, majd a nagyobbak következtek.

A legkisebbek 400 métert futottak, az általános iskolások körülbelül másfél kilométert, a középiskolások 2,5 kilométert, a felnőttek pedig 4,5 kilométert tettek meg a délután folyamán.

– Ez Gyöngyös legnagyobb szabadidősportos megmozdulása. A Covid-járvány előtt olyan 600-800-an indultak, de volt 1000 nevezőnk is. A múlt évben elmaradt, viszont csináltunk egy kisversenyt. Most pedig félig-meddig tudjuk megcsinálni, mert az iskolák nem nagyon mozgósíthattak, mindenkire rábízták, ha akar jönni, fusson. – mondta Tari Tibor szervező.

Összesen 9 helyi és 3 vidéki iskola több száz diákja képviseltette magát az eseményen. A gyerekek szívesen vesznek részt egy-egy ilyen megmozduláson.

Emellett fontos számukra a sportolás, többen közülük jelenleg is versenyszerűen sportolnak, és a jövőben is szeretnék folytatni.

Az idei évben közel 400 versenyző futotta le a különböző távokat. A Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola érkezett a legtöbb fővel, 88 tanulóval. Ez az intézmény, valamint a Kálváriaparti Sport-és Általános Iskola teljesített a legjobban. A Berze Nagy János Gimnázium pedig az iskolaváltót nyerte meg.

A szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a hagyományosnak számító eseményt, és bíznak abban, hogy a 30. jubileumi futónap jóval nagyobb volumenű lesz majd.


Tovább az archívumra