Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Október a látás hónapja

Október a látás hónapja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Október a látás hónapja, a kampányban résztvevő gyöngyösi optikákban is egész hónapban díjmentesen végeznek látás- és szemüveg ellenőrzést. A program célja, hogy felhívja az éves szűrés fontosságára a figyelmet, hiszen a nem megfelelő szemüveghasználat többek között fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat és rossz közérzetet is okozhat. Emellett a vizsgálatok során fény derülhet különféle betegségekre is.

Éppen a szem fénytörési hibáját ellenőrzik ebben a gyöngyösi optikában. Az üzlet idén is csatlakozott a látás hónapja nevű országos kampányhoz. A program keretében egy hónap át díjmentesen végeznek látás- és szemüveg ellenőrzést, emellett szaktanácsokkal is ellátják a jelentkezőket. A kampány célja, hogy felhívja az éves szűrés fontosságára a figyelmet – mondja Bobák Krisztina optometrista, aki hozzátette, az ingyenes vizsgálat több részből is állhat.

– Egyrészt van az ingyenes látásellenőrzés, ami alapján egy objektív látásélességet fölveszünk a páciensektől, illetve az idelátogatóktól, ezt pedig összevetjük a mostani szemüvegével. Ezt követően tudunk nekik tanácsot adni abban, hogy mi legyen a következő lépés, nyilván, ha eltérést tapasztalunk, akkor folytatjuk egy látásvizsgálattal, ami egy komplexebb metódus. – mondta Bobák Krisztina, a Szekrényes Fotó – Optika optometristája.

Ennek keretében – ha szükséges – biomikrószkópos vizsgálatot végeznek, mellyel fény derülhet egy esetleges betegségekre úgy, mint szürke, vagy zöld hályog, illetve magas vérnyomás. Ezt követően pedig szakorvoshoz tudják irányítani az adott személyt, valamint javaslatot adnak szemüveg vagy kontaklencse készítésére.

A szakember szerint így is sokaknak van szükségük szemüvegre, az egyre gyakoribb digitális munkavégzés és online világ miatt pedig mind többen néznek a képernyőt, ez pedig szemszárazsághoz, fejfájáshoz, alvászavarhoz, teljesítményromláshoz is vezethet.

– Ezek a digitális eszközök nagyon-nagy terhet rónak a szemre, a közeli fókuszálás iszonyatos terhelésnek teszi ki a szemet. Ez jelentkezhet fejfájással, szemfájással, fáradékonysággal és dekoncentrációval. Ezt szoktuk hangsúlyozni, hogy ebbe nem kell beletörődni, hiszen vannak nagyszerű szemüveglencsék és kontaktlencsék, és ezekkel a szűrőrétegekkel el vannak látva. – mondta Bobák Krisztina.

A látás hónapja keretében különböző kedvezményekkel várják az érdeklődőket.


Az Aktuális napi hírei (2021-10-07 )

Tovább az archívumra