Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Befejeződött a „Szomszédom a felügyelő” lakosságifórum-sorozata

Befejeződött a „Szomszédom a felügyelő” lakosságifórum-sorozata

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Utolsó állomásához érkezett a Szomszédom a felügyelő program utcafórum-sorozata Gyöngyösön. A Városrendészet által szervezett bemutatók célja az volt, hogy a lakossággal megismertessék a rendészek munkáját, és ezáltal növeljék a bizalmat a közterület-felügyelők iránt, valamint bemutatták a tíz városrész körzeti rendészét. Az érdeklődőknek arra is lehetőségük nyílt, hogy csatlakozzanak a polgárőrséghez, és önvédelmi tanácsokat is hallhattak.

A gazmentesítés, az illegális szemétlerakó helyek, a hajléktalanok és az éjszakai randalírozás témái is szóba kerültek a Szomszédom a felügyelő program utcafórumain. A tíz gyöngyösi körzetben megrendezett bemutató célja az volt, hogy a lakosság és a felügyelők között elkezdődjön a kommunikáció, és növekedjen a bizalmi kapocs – tudtuk meg a Városrendészet igazgatójától. Ferenczy Dániel kiemelte: a Városrendészet ma már szolgáltató jellegű, állampolgárbarát szervezetként működik.

– Várjuk a lakosokat, hogy nyugodtan nyissanak a felügyelők irányába, és ha bármilyen típusú, rendészettel kapcsolatos kérdésük van, vagy körzettel kapcsolatos észrevételük, akkor nyugodtan jelezzék a kolléga részére. – mondat Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Az utcafórumokon bemutatott körzeti felügyelőket telefonon is fel lehet hívni. A telefonszámok a város hivatalos oldalán, a gyongyos.hu-n, a Városrendészet Facebook-oldalán, illetve erre a célra készült szórólapokon is megtalálhatók, valamint a körzetek rendészeivel járőrözés közben is lehet találkozni.

– A kollegáknak feladatuk lesz gyalogosan járőrözni az adott körzetben, ezt vagy egyénileg, vagy párban fogják megtenni, ennek elsősorban bűnmegelőző célzata lesz, illetve felmérni a körzetnek azon problémáit, amelyek érintik az adott területet. – mondta az igazgató.

Ferenczy Dániel hozzátette: a lakosok abban az esetben is kérhetnek segítséget, ha nem tudják, hogy egy adott probléma melyik szervhez tartozik, szükség esetén tanácsadással ilyenkor is segítenek a városrendészek.


Tovább az archívumra