Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öko-nap az egészségmegőrzés jegyében

Öko-nap az egészségmegőrzés jegyében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több állomásos öko-napot rendeztek a Felsővárosi Általános Iskolában az egészségmegőrzés jegyében. Az Örökös ökoiskola címet viselő intézmény a gyerekek szemléletformálását tűzte ki célul programjaival. A nap folyamán szó volt a globális felmelegedésről, de az egészséges gondolkodást és táplálkozást is a középpontba helyezték.

„Ép testben boldogan éljek” – ezzel a szlogennel rendeztek ökonapot a Felsővárosi Általános Iskolában, ahol ezúttal is forgószínpad-szerűen zajlottak a bemutatók. Az intézmény mindhárom szintjén előadások és interaktív feladatok várták a gyerekeket. Bár tanítás nélküli nap volt a mai, mégis nagyon sok ismerettel gazdagodhattak a gyerekek.

– Egészséges lélek, egészséges test, egészséges környezet – ez visz minket előre. Ha most kicsiként megtanulják, akkor utána már, amikor a saját életüket irányítják, akár a családét – akkor szerintem egy kicsit formálódik, és ez nagyon fontos a gyerekeknek. Minden évben ezen a héten délutáni programjaink is vannak, és egy nap van, amikor teljes egészében ezt gyakorolhatjuk. – mondta Varga Mónika, a Felsővárosi Általános Iskola pedagógusa.

Drámajáték, ösztönző szavakkal dekorált aula, egészséges gondolkodás – csak néhány azok közül az elemek közül, melyek a mai nap középpontjában álltak.
Színes, illatos kémia – ebben a teremben a 7., 8. osztályos fiatalok különböző kísérleteket próbálhattak ki.

– Óraüvegre nyomott ujjlenyomatokat mutogattuk körbe, és az indikátorral elővarázsolt színeket. – mondta Pavlenka Olga Szilvia, a Felsővárosi Általános Iskola 7. b osztályos tanulója.

A globális felmelegedés okairól és veszélyeiről is hallhattak előadásokat a nagyobbak, a kisebbek pedig egyebek mellett a fogmosás fontosságáról néztek kisvideót.


Az Aktuális napi hírei (2021-10-13 )

Tovább az archívumra