Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem kívánatos személlyé nyilvánított négy helyi lakost és két újságírót is egyik határozatában Gyöngyössolymos képviselőtestülete

Nem kívánatos személlyé nyilvánított négy helyi lakost és két újságírót is egyik határozatában Gyöngyössolymos képviselőtestülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szokatlan lépésnek a szakemberek szerint nincs foganatosítható következménye. A jelenség a megyében egyébként nem példa nélküli: Ivádon már volt hasonló.

Hatan minősültek nem kívánatos személlyé Gyöngyössolymoson egy önkormányzati határozat értelmében. Úgy tudjuk, a képviselőtestület hét tagjából öten voksoltak igennel. A döntésről csak a most megjelent helyi lapból értesültek az érintettek is. Debrei Attila a jegyzőt tervezi megkérdezni, mit jelent ez a minősítés.

Mák János februárban dulakodásig menő inzultusba keveredett Szolcsák Gyula polgármesterrel, amikor bele akart tekinteni az önkormányzat gazdálkodásába. Az ő neve az első a listán. Az ott szereplők számára egyúttal polgári pert is kilátásba helyezett a képviselőtestület, mert szerintük rossz híreket terjesztettek a faluról.

A településen amúgy is feszült a hangulat: nem csak a dulakodás, de egy hetvenmilliós pénzügyi visszaélés miatt is nyomoz a rendőrség.

A listán szereplő hat ember csodálkozik, de ellenlépést nem tervez. A megyei napilapnál sem tudták értelmezni, mit jelent a tény, hogy két újságírójuk is nem kívánatos személy. A szakemberek sem értik, miért kerültek a listára.

Volt, aki bejutott ma is a hivatalba, de mi zárt ajtókra leltünk, mert nem volt ügyfélfogadás. Az érintettekkel együtt szerettük volna megnézni a jegyzőkönyvet, továbbá megkérdezni a döntést megszavazókat, a polgármestert, illetve a falu jegyzőjét is az ügyről – de megkeresésünkre nem kívántak nyilatkozni, a falu első embere pedig szabadságra ment. Ilyesmire egyébként volt már példa a megyében is, 2009-ben Ivád képviselői az akkori országvezetés többségét ugyanígy persona non grata-vá nyilvánították. A szakértők akkor sem tudták értelmezni a döntést.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-03-29 )

Tovább az archívumra