Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nehéz helyzet elé állíthatja a nagyrédei Szőlőskert Zrt.-t a tömeges szőlőkivágás és a tavalyi gyenge termés

Nehéz helyzet elé állíthatja a nagyrédei Szőlőskert Zrt.-t a tömeges szőlőkivágás és a tavalyi gyenge termés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A borászat új üzemeltetője a telepítések támogatásában és termelői csoportok szervezésében látja a megoldást, hogy a csökkenő szőlőmennyiség miatt a cég ne veszítse el piaci pozícióit.

Hatalmas acéltartályokban és palackokban áll a bor a Szőlőskert Zrt. nagyrédei telephelyén – egyelőre van elég ital, de a tavalyi rendkívül rossz termésátlag komoly kihívások elé állította a társaságot – mondja a borászatot néhány hete tulajdonló cég vezérigazgatója.

A társaság a hűtőházat 2009 óta üzemelteti Nagyrédén, az alapanyaghiány már ott is jelentkezett. A borászatot azonban tovább sújtja a termőterületek csökkenése, a támogatott kivágások ugyanis rekordméreteket öltöttek az elmúlt években. Ezért az új tulajdonos most a telepítésekre kíván támogatást adni, és további elképzeléseik is vannak.

Lóczi Miklós azt mondja: céljuk, hogy a nehézségek ellenére is megtartsák a foglalkoztatottságot, és megerősítsék a cég hírnevét, amely egyébként a 2008-ban indult felszámolási eljárás alatt sem veszett el. Mindehhez azonban arra is szükség lenne, hogy a 2010-es, természeti csapásokban bővelkedő év idén ne ismétlődjön meg.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-03-29 )

Tovább az archívumra