Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az eltévedt kalandorok címmel egy hallgató festménykiállítása látható a campuson

Az eltévedt kalandorok címmel egy hallgató festménykiállítása látható a campuson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az eltévedt kalandorok címmel nyílt meg első önálló kiállítása Muhari Hajnalka Emesének, a Károly Róbert Campus nappali tagozatos hallgatójának. Képeit egy asztali szerepjáték ihlette, kalandmesterként egy új világot teremtett, ennek szereplői és helyszínei láthatók festményeinek zömén. Alkotásait november 22-ig lehet megtekinteni a campus könyvtárában.

Tizenhat festménnyel nyílt meg önálló kiállítása Muhari Hajnalkának, a Károly Róbert Campus egyik nappali tagozatos hallgatójának, az egyetem könyvtárában. A festmények 2017 és 2021 között készültek, zömüket egy asztali szerepjáték ihlette.

– Ezen a játékon belül alkottam a barátaimnak fantasy világokat, és ezeknek a látványvilágát, hangulatát igyekeztem visszaadni a képeimmel. 2019-től visszamenőleg a képeim leginkább a Hajdúnánási Ifjúsági Művésztelep keretein belül készültek, ahol három évig voltam alkotó. Itt sajátítottam el az akrilfestés alapjait. – mondta Muhari Hajnalka Emese.

Hajnalka már kiskora óta szeret alkotni. Festményeivel történeteket akar mesélni, vagy érzéseket kiváltani. Alkotásai saját fantáziájára támaszkodnak, de merít a valóságból is.

– Amennyit nagyobb művészekkel dolgoztam, abból megtanultam, hogy minden, amit egy művész kiad a keze alól, az a valóság másolata. Másolás a festményeimben van, is meg nincs is, leginkább az ihlet az, amit szereztem. – mondta Muhari Hajnalka Emese.

A campus főigazgatója büszke arra, hogy több hallgató is rendelkezik művészi adottságokkal. Hajnalka például pénzügy szakon tanul és ő az első, akinek a kreatív oldalát is megismerhetik, de reméli, hogy még többen megmutatják tehetségüket.

– Nagy örömmel vettem azt a megkeresést, hogy itt is vannak olyan hallgatók, akik a művészet felé kacsintgatnak, tanulmányaik mellett a művészettel együtt teljesítik ki önmagukat. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának főigazgatója.

Hajnalka reméli, hogy a későbbiekben is megmutathatja a nagyérdeműnek műveit, a mostani kiállítását pedig egészen november 22-ig lehet megtekinteni az egyetem könyvtárában.


Tovább az archívumra