Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevés a fertőzött diák, egyelőre nincs karanténban egyetlen iskolai osztály sem Gyöngyösön

Kevés a fertőzött diák, egyelőre nincs karanténban egyetlen iskolai osztály sem Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösi intézményekben egyelőre nincs, de országosan egyre több általános iskolás osztályban rendeltek el karantént a beteg diákok miatt. A helyi iskolák vezetőitől azt az információt kaptuk, hogy az elmúlt időszakban több helyen is voltak és vannak is fertőzött gyerekek. A maszkhasználat azonban csak három intézményben kötelező, az óvodák közül pedig csak egy intézményben volt karantén miatt elrendelt szünet.

Van ahol kötelező, de van, ahol csak ajánlott a maszkviselés a gyöngyösi iskolákban. Egyelőre egyetlen intézményben sincs karanténos osztály, így a II. Rákóczi Ferenc Általános iskolában sem, ahol most nincs beteg gyermek. Az intézmény igazgatójától azt az információt kaptuk, hogy a közösségi helyeken, így is folyosón kötelező a maszk, azonban az udvaron csak ajánlott a használata.

Nincs karanténos osztály a Felsővárosi Általános Iskolában sem, azonban egy diák karanténba került beteg hozzátartozója miatt – mondta el megkeresésünkre az iskola igazgatója, aki hozzátette: az intézményben csak ajánlott a maszk, azonban a közösségi programokat nem tartják meg.

Nem rendeltek el karantént a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola osztályaiban sem, de az iskola három tanulója Covid-fertőzött – tudtuk meg az igazgatótól. Az intézményben egyelőre szintén csak ajánlott a maszkviselés.

Hasonló a felállás az Egressy Béni általános iskolában is, ahol karanténos osztály nincs, de fertőzött gyermek van – tájékoztatott bennünket az igazgatóhelyettes, aki elmondta: az iskolában egyelőre csak ajánlott a maszk viselése.

Jelenleg már nincs karanténos osztály, de van covidos gyermek az Arany János Általános Iskolában – mondta el az iskola igazgatója.

Szintén van beteg diák a Berze Nagy János Iskolában, ahol egyelőre nem kötelező a maszkviselés – tudtuk meg az igazgatótól.

Vége az tanításnak, így a diákok levehetik az intézményben kötelezően viselendő maszkot a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégiumban, ahol jelenleg karanténos osztály nincs, de covidos diák van.

Tábla jelzi, hogy kötelező a maszk viselése a Károly Róbert Technikumban, ahol jelenleg két covidos és hat karanténban lévő diák van. Az iskola igazgatója szerint sok beteg volt tanévkezdéskor.

– A tanév megkezdése alkalmával már azt tapasztaltuk, hogy egyre több beteg tanulónk jelentkezik különböző osztályokban, éppen ezért szeptember 20-tól kötelezővé tettem az orrot és a szájat eltakaró maszk viselését az intézményen belül. Egyelőre még csak a közlekedési helyeken, tehát a tanítási órán nem. – mondta híradónknak Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda Violetta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola igazgatója.

Az óvodákat tekintve az összes intézmény nyitva van, mától már az Epreskert úti is, ahol a múlt hét során karantént rendeltek el, miután több dolgozónál is koronavírus-fertőzést igazoltak – mondta el Gyöngyös Város Óvodáinak intézményvezetője.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-08 )

Tovább az archívumra