Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Corpus Christi címmel nyílt meg Karácsondi Imre legújabb kiállítása

Corpus Christi címmel nyílt meg Karácsondi Imre legújabb kiállítása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Corpus Christi, vagyis Krisztus teste címmel nyílt meg Karácsondi Imre szakrális témájú festményeinek és egyéb műalkotásainak kiállítása a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatot Dr. Csókay András, idegsebész főorvos nyitotta meg.

Karácsondi Imre gerincműtéte kapcsán találkozott Dr. Csókay András idegsebész főorvossal. Mindkettejük mélyen vallásos ember, így nem volt meglepő, hogy gyorsan közeli barátságba kerültek egymással. A Corpus Christi kiállítást is Dr. Csókay András nyitotta meg.

– Ha ezeket a képeket végignézzük, akkor egy lelki gyakorlaton veszünk részt. El tudunk indulni a képek nézése által a lelkünk mélyére. Egy találkozás jöhet létre, a bennünk élő, lüktető Krisztussal. – mondta Dr. Csókay András idegsebész főorvos.

Az alkotó 1990 táján az esszék, versek és publicisztikák után kezdett el képzőművészettel foglalkozni. Mostani kiállításán a falakon nagyméretű fényfestmények, valamint szakrális témájú tárgyak is láthatóak. A makroképeken feszületek, századforduló előtti palackok és befőttes üvegek részletei figyelhetőek meg.

– Ezek makrofotók többségében, vannak még közöttük üvegfotók. Gyűjtöm nagyon régóta az üvegeket, a különböző népi és nem népi palackokat, ezeket fényképezem, és ezekből van itt pár. Ezen kívül vannak azok a bizonyos objectek, amik a corpusokról készültek lángvágóval, drótozással. – mondta Karácsondi Imre költő, író, publicista, esszéista.

A kiállítás december 2-ig tekinthető meg.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-08 )

Tovább az archívumra