Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elkészült a 24-es út első szakasza

Elkészült a 24-es út első szakasza

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ünnepélyesen is átadták a 24-es számú főút első felújított szakaszát. A közel két kilométeres út új aszfaltburkolatot kapott, megújultak a felfestések, akadálymentesített és látássérülteket segítő jelekkel ellátott gyalogátkelőket építettek ki. A munka tavasszal folytatódik Mátraházáig.

1838 méternyi útszakasz, 3600 méternyi új szegély, 3700 tonna aszfalt, négy új lámpás kereszteződés, megújult buszmegállók és a látássérülteket segítő taktilis burkolati jelek a gyalogátkelőkön akadálymentesítéssel. Kevesebb, mint 100 nap alatt újult meg a 24-es út a hármas számú főúttól a Dobó útig, mintegy 667 millió forintból. Az első szakaszt ma adta át ünnepélyesen a Magyar Közút, a kivitelező és a térség országgyűlési képviselője.

– Számunkra nagyon fontos volt az, hogy zökkenőmentesen, és a forgalom fenntartása mellett tudjuk ezt a kivitelezési munkát végezni, igyekeztünk a folyamatos kétirányú forgalmat fenntartani, ebben nagy segítségünkre volt a közútnak és a városnak a rugalmas viselkedése, hogy amikor kellett, akkor a terelő utakat is igénybe tudtuk vetetni a forgalommal. – mondta Sipos Zsolt, a HE-DO Kft. ügyvezetője.

Az autósoknak, buszosoknak, taxisoknak és áruszállítóknak augusztus 11-től 10 héten át kellett a Mátra irányából elkerülni a Koháry utcát, ezen kívül azonban útszűkítésekkel mindkét irányban haladt a forgalom. A 24-es felújítása a téli időszakra leáll, utána azonban ismét visszatérnek a munkagépek.

– Azt ígérjük, hogy ugyanilyen hozzáállással fogjuk folytatni a 13 kilométert a tavasszal, és bízunk benne, hogy mindenki számára, a Mátra megközelítése, a város elérése, a városon belüli közlekedése egy új szolgáltatási színvonalon fog tudni megvalósulni. – mondta Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a munka úgy lehetett eredményes, hogy minden fél, így a kivitelező, a közút, az állam, a város és a lakosság a közös cél érdekében tudott együttműködni.

– Minden felújítás, minden útépítés, átépítés, újjáépítés, egy vizsga is az együttműködésnek. És ebben Gyöngyös jelesre vizsgázott, és ezért bizakodással tekinthetünk a jövőbe, mert folytatjuk ezt a munkát. – mondta Horváth László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP).

Tavasszal tehát folytatódik a 24-es út további szakaszainak felújítása egészen Mátraházáig, illetve a Nyugati elkerülő út munkálatai, párhuzamosan egyes városi fenntartású utakkal együtt.

A gyöngyösi önkormányzat is beszállt a munkálatokba, összesen 22 millió forint pluszforrást biztosított többek között akadálymentesített gyalogátkelők kialakítására, járdák javítására és akna fedlapok cseréjére.


Tovább az archívumra