Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztések a belvárosban

Fejlesztések a belvárosban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több utcában járdaszakaszok újulnak meg a belvárosban, a Huszár és a Vachott Sándor utca közötti közben aszfaltozás és egy, jelenleg szemetes rész lekerítése is a tervek között szerepel abból a plusz ötmillió forintos keretből, amelyet minden körzet fejlesztésre fordíthat. Ördög István, a négyes körzet képviselője elmondta: sajnos a belvárosban is gyakori az illegális hulladéklerakás, a felderítésben és a megelőzésben a városrendészet munkatársaira is számít.

Több belvárosi járdaszakasz is megújul a képviselő-testület által megszavazott ötmillió forintos plusz fejlesztési keretből a négyes körzetben. Ördög István, a körzet önkormányzati képviselője azt mondja: olyan szakaszokról van szó, amelyek már balesetveszélyesek.

– A Bartók Béla utcában van egy nagy szakasz, a Puskin utcában szintén, a Deák Ferenc utcában, a Szent Gellértben is, 4 millió, négyszázezer forintos árajánlatot tettek ezekre a szakaszokra. – mondta Ördög István önkormányzati képviselő.

Itt, a Huszár és a Vachott Sándor utca közötti sikátor egyik része már két éve fel lett újítva, a másik részen azonban halomban áll a hulladék a két ház között, a szemetelők itt nincsenek szem előtt, ezért a képviselő elzárná a területet. Így erre a területre csak azok tudnának belépni, akik itt laknak. Ebben a közben azonban az utat is felújítják.

– Ezt a szakaszt is jó lenne majd rendezni, ahol most állunk. Ezt a közt a képviselői keretemből két éve csináltattam meg, így már jobban néz ki, mint korábban, és a másik utcát is szeretném hasonlóképpen látni majd később. – mondta a körzet önkormányzati képviselője.

Ahogy itt, a közben rengeteg a szemét, a Vármegyeház tér melletti parkolónál is gyakran hagynak illegális hulladékot. Forgatásunk alatt egy széttört tévékészülék hevert a földön. Ördög István szerint ez mindenhol probléma, és plusz szemetesek kihelyezése sem jelentene megoldást. Abban bízik, hogy a „Szomszédom a felügyelő” programban a körzeti rendész sokat tud majd segíteni a felderítésben és a megelőzésben.


Tovább az archívumra