Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tematikus projektnap a Berzében, a küzdősportokkal ismerkedhettek meg a diákok

Tematikus projektnap a Berzében, a küzdősportokkal ismerkedhettek meg a diákok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A karate, a birkózás és a kempó alapjait ismerhették meg a Berze Nagy János Gimnázium diákjai egy projektnap keretein belül. A gyerekek forgószínpadszerűen próbálhatták ki a különböző küzdősportokat.

Megtelt a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok diákokkal – ezúttal nem testnevelés órára érkeztek a fiatalok, hanem egy tematikus projektnapra, amelyen különböző küzdősportokkal ismerkedhettek meg.

– Az egyesületekkel a kapcsolatot felvettük, nagyon nyitottak voltak, és nagyon örülünk ennek és reméljük, hogy a jövőben több példa is lesz erre a kezdeményezésre. Ez egy projektnap, ami azt jelenti, hogy minden diákot forgószínpadszerűen próbálunk ide becsalogatni, és sporttal kapcsolatos kultúrát vetíteni számukra. – mondta Kismárton Ádám, a Berze Nagy János Gimnázium testnevelő tanára.

Játékos formában tanulhatták meg a gyerekek a kyokushin karate alapjait. Különböző ütés-, rúgás- és eséstechnikákat mutattak be a jelenlévőknek.

Az egyesület egyébként hosszú távú együttműködési megállapodást kötött az intézménnyel.

– A Berze Nagy János Gimnáziummal kötöttünk egy szerződést, a kyokushin karaténak az alapjait fogjuk oktatni, illetve önvédelmet, küzdőedzéseket, illetve köredzéseket, erőedzéseket fogunk csinálni. Ebben partnerre találtunk a gimnáziumban, illetve a gimnázium partnerre talált bennünk, és ez nekünk nagyon fontos. – mondta Bendiák István, a Bendiák Kyokushinkai Közhasznú Karate Sportclub vezetője.

Bálint két sportágat próbált ki a délelőtt folyamán. Ő egyébként is sportol, de nagyon hasznosnak tartja a plusz ismereteket.

– A birkózás során megtanulhattunk alapvetőbb fogásokat, technikákat, illetve játékos módon egy picit a mozgást belevitték. Nagyon jó volt szerintem, ugyanis tényleg hasznos az önvédelemhez. Utána pedig a kempón hallhattunk egy előadást, hogy tényleg miért fontos ez az önvédelem, illetve, hogy alapvetően mi is az a kempó. – mondta Budai Bálint, Berze Nagy János Gimnázium 10. a osztályos tanulója.

A nap folyamán a birkózással, és a kempóval is megismerkedhettek a diákok a Mátra Birkózó Sportegyesület, valamint a Mátra Kempo Sportegyesület jóvoltából. A következő sportág az ökölvívás lesz, de a táncok világába is elkalauzolják majd a gyerekeket.


Tovább az archívumra