Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útválasztó expó iskolásoknak

Útválasztó expó iskolásoknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az általános iskolások továbbtanuláshoz nyújtott segítséget a Gyöngyösi Innovációs Központ által szervezett Útválasztó program. Az eseményen középiskolák mutatkozhattak be, ahol a diákok és szüleik kérdéseket tehettek fel az oktatási intézmények képviselőinek. Az Innovációs Központ egy újonnan indult kezdeményezés Gyöngyösön.

Tanárok, diákok, sőt még robotok is érkeztek a gyöngyösi Innovációs Központba. Az Útválasztó program a szervezet első eseménye volt Gyöngyösön.

– A gyöngyösi Útválasztó program lényege, hogy teret, lehetőséget biztosítsunk gyöngyösi és környékbeli középiskolák számára, hogy bemutatkozzanak. És e-mellet, hogy lehetőséget biztosítsunk azok számára is, akik a nagy döntés előtt állnak. – mondta Danyi Gyula, az Innovációs Központ főigazgatója.

Az Innovációs Központ a szülők számára is szervezett a továbbtanulással kapcsolatos előadásokat, ahol a köznevelésben szereplő intézmények teljes kínálatát megismerhették az érdeklődők.

– Az egész előadás tematikája indul az óvodai szinttől és záródik a PhD. fokozattal. Nyilván ennek a rendezvénynek most elsősorban a középiskolai felvételi a célja, de nem árt tudni azt, hogy mit lehet ebből az egészből kihozni és nem árt tudni azt sem, hogy milyen bejárási útvonalak lehetnek egy-egy gyerek számára. – mondta az Innovációs Központ főigazgatója.

Danyi Gyula rámutatott, hogy a rendezvény legnagyobb előnye, hogy egy helyen megtalálható volt az összes potenciális középiskola. A továbbtanulással kapcsolatos expóra azokat a középiskolákat hívták meg, amelyek a legnépszerűbbek a fiatalok között.

– Megnéztük a Központi Statisztikai Hivatal adatait, hogy mely középiskolák a legnépszerűbbek a városban és azok a középiskolák kaptak meghívást erre a rendezvényre. – mondta Danyi Gyula.

Az egyik legnépszerűbb középiskola Gyöngyösön a Berze Nagy János Gimnázium.

– Nagyon örülünk, mert minden egyes olyan platformot meg kell fognunk, ami elősegíti akár a mi iskolánkba, akár mindenkinek a saját iskolájába való betagozódást. Gondolhatunk itt akár arra, hogy a Covid járványveszély miatt, nem biztos, hogy eljuthatunk mindenhová és eljuthat úgy és mindenki, amikor a nyílt napok vannak, vagy amikor szeretne, vagy lehetősége van rá az adott intézményt megnézni. – mondta Gyurkó Péter, a Berze Nagy János Gimnázium igazgatóhelyettese.

Az Innovációs Központ tovább tanulással kapcsolatos programjáról a szervezet facebook oldalán lehet információkat találni.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-23 )

Tovább az archívumra