Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A három tenorról tartott előadást Bolyky József zenetanár

A három tenorról tartott előadást Bolyky József zenetanár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A három tenorról tartott előadást Bolyki József zenetanár a Gyöngyös Város Barátainak Köre által szervezett zenetörténeti ismeretterjesztő programsorozat legutóbbi előadásán. A több évvel ezelőtt indult sorozat keretében bemutatták a nagy zenei korszakokat és annak hangszereit, nagy mestereit és műveiket.

Carreras, Domingo és Pavarotti. Mindenki számára örök emlék marad, amit ők alkottak – mondta Bolyky József, aki a három tenorról tartott előadást a zeneiskolában. A három kiváló énekest egyenként is bemutatta az előadó, aki arról is beszélt, hogy közösen mit tudtak a nagyvilágnak megmutatni, és hogy mi volt igazi sikerük kulcsa.

– Mindegyik az úgynevezett mediterrán vidékről valók, így mindhárman rendkívül nyitottak voltak, mindent meg szerettek volna mutatni, barátokat szerezni. Kódolva volt az egyéniségükben, hogy ők a világnak csak jót adhatnak. – mondta Bolyky József zenetanár, Gyöngyös Város Baráti Körének elnökségi tagja.

Lehetett ez opera, ária, tv szereplés – minden területen helytálltak, és el tudták juttatni művészetüket mindenkihez, ezzel pedig sokat nyert a világ – hangzott el az előadáson. A személyes jelenlét varázsát különösen fontosnak tartja a zenetanár. Úgy véli, a személyes jelenlét hiánya miatt vált sikertelenné az az előadás is, amelyen megpróbálták Domingo és Carreras mellé bejátszani Pavarotti egyik felvételét a művész halála után.

– Nem is csinálták többet, egy alkalom volt, hogy a két élő mesterhez a harmadiknak a hangját hozzájátszották. Ez az egy alkalom volt az én ismeretem szerint. Én nagyon sokat foglalkoztam a művészetükkel, ezt az egy alkalmat próbálták, de nem volt sikeres. – mondta a zenetanár.

Bolyky József kiemelte: mivel a járvány miatt kevesebben tudtak részt venni a rendezvényen, így tavasszal a lehetőségekhez mérten meg fogják ismételni az előadást.


Tovább az archívumra