Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mintegy 150 szervezet vett részt azon a regionális foglalkoztatási konferencián, amelyet a HKIK és az OFA szervezett Gyöngyösön

Mintegy 150 szervezet vett részt azon a regionális foglalkoztatási konferencián, amelyet a HKIK és az OFA szervezett Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az előadók a szakképzés átalakításának fontosságát hangsúlyozták, a mostani rendszer ugyanis nincs felkészülve az új kihívásokra.

A kétnapos konferencia megszervezését a Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatta, a gazdasági válság és a demográfiai változások ugyanis országszerte komoly kihívások elé állította a foglalkoztatást, és ez különösképp jelentkezik térségünkben is.

Az előadók szinte kivétel nélkül a szakképzési rendszer átalakításában látják a kivezető utat, a munkaerő-piaci viszonyok ugyanis alapvetően változtak meg a gazdasági válság hatására.

Ezért a kamara az úgynevezett duális képzési rendszer bevezetését támogatja, amelynek keretében a gyakorlati képzés és a munkavégzés átjárhatóvá válik. Ezt térségünk legnagyobb foglalkoztatójaként a Mátrai Erőmű is jó iránynak tartja.

A konferencia pénteken tovább folytatódik, a résztvevők és az előadók újabb lehetőségeket vázolnak majd a hazai foglalkoztatás növelésének érdekében.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-04-07 )

Tovább az archívumra