Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mostantól mindenkinek kell bizonyos mértékű ellátotti díjat fizetni a kistérségi intézményekben, így az Idősek Klubjában is

Mostantól mindenkinek kell bizonyos mértékű ellátotti díjat fizetni a kistérségi intézményekben, így az Idősek Klubjában is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Annál is inkább, mert egy éve új helyen, minőségi szolgáltatásokat nyújt az intézmény – tudatta a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője egyes április elsejei díjváltozások kapcsán.

Levelet kaptunk az Idősek klubjából, az ottani gondozottak egy része sérelmezte, hogy mostantól napidíjat kell fizetniük a klub használatáért. A Klub régi helyén, a Lokodi úton valóban nem kellett fizetniük az időseknek, mivel ott csak méltatlan feltételeket tudtak korábban biztosítani az igénybevevőknek – húzta alá a kistérségi ellátó központ vezetője, Maka Piroska.

2010 áprilisában azonban új helyre, a Visonta útra költözött az intézmény, modern körülmények közé, és a szolgáltatások köre is alaposan kibővült. Népszerűbb is így az új klub – mondta az igazgatónő.

Április elsejétől egy minimális díjat kell fizetniük az időseknek. Ez maximum 225 forint naponta, személyenként, vagyis havi szinten kevesebb, mint háromezer forint. Mint a riport elején jeleztük, több tucat igénybevevő sokallja ezt a díjat is. Méltányossági kérelmeiket hamarosan elbírálja majd a kistérség elnöke – szögezte le Maka Piroska.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-07 )

Tovább az archívumra