Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lépéseket sürgetnek Gyöngyös közbiztonsága érdekében

Lépéseket sürgetnek Gyöngyös közbiztonsága érdekében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újra terítéken Gyöngyös közbiztonsága. Az utóbbi időben több atrocitásról is beszámoltak a közösségi oldalakon: fiatalokat inzultáltak, a buszpályaudvar környékén pedig továbbra is sokan panaszkodnak a közbiztonságra. A helyzet megoldásának érdekében több helyi politikus is lépéseket sürget. A rendőrség arra kéri az embereket, hogy ha ilyen esettel találkoznak, ne a közösségi oldalakon osszák meg a történteket, hanem értesítsék a hatóságot.

Még a nyár folyamán foglalkozott televíziónk a gyöngyösi buszpályaudvaron és környékén történt atrocitásokkal. Ekkor az a döntés született, hogy nagyobb rendőrségi jelenléttel igyekeznek a problémákat felszámolni. A gondok azonban pár hónap elteltével is jelen vannak. Az itt közlekedők nagy része arról számol be, hogy napi szinten találkoznak különböző zaklatásokkal, és vannak, akik sötétedés után félnek a környéken egyedül sétálni.

– Nagyon sokan tudatmódosult állapotban vannak, vagy alapvetően a kiállásukból is látszik, hogy nem épp barátságos emberek, hogy szépen fogalmazzak. – mondta Szabó Luca Boglárka.

– Igen tapasztaltam, hogy pénzt kéregettek egy fiatal sráctól és a zsebpénzét is elvették. – nyilatkozta Suha Erika.

Az elmúlt időszakban két zaklatási eset is nyilvánosságra került, az egyik épp a buszpályaudvarhoz köthető. Egy 17 éves fiú édesanyja számolt be róla az egyik közösségi oldalon, hogy három személy is pénzt követelt a fiától, majd lökdösni kezdték.

Egy másik esetben pedig egy 13 éves gyöngyöspatai kisfiút inzultáltak fényes nappal a város belvárosában. A fiút a zeneiskolánál található buszmegállóból vitt karjánál fogva a Posta térre egy felnőtt férfi, majd két társával együtt egy padra ültették, és pénzt követeltek tőle. Az esetről Dudás Róbert országgyűlési képviselő számolt be közösségi oldalán, mint írja, mára az egyik gyanúsítottat elfogták. A képviselő posztjában arról is írt, hogy a parlamentben javaslatot fog benyújtani, ami a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények szigorúbb büntetését szolgálná.

Dudás Róbert mellett Faragó Tamás önkormányzati képviselő is felszólalt Gyöngyös közbiztonsága érdekében, a megyei közgyűlés ülésén fogalmazta meg kérdéseit. Azt mondta, pozitív választ kapott, és a média közreműködésére is számít a bűncselekmények megelőzésében.

– Nagyon fontos, hogy kiemeltem a beszédemben azt, hogy a médiának nagyon-nagy szerepe van abban, hogy ezeket az elkövetőket valamilyen úton-módon ezektől a cselekményektől elrettentse, és szeretném, hogy ha tudnák, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a rendőrség elfogja azokat, akik ilyen bűncselekményeket követnek el. – mondta Faragó Tamás önkormányzati képviselő.

Az esetekkel kapcsolatban a rendőrséget is kerestük, akik elmondták, hogy érkeztek hozzájuk bejelentések, amelyeknek vizsgálata folyamatban van. Azonban kiemelték, hogy több esetben az érintettek csak közösségi oldalra írták ki az atrocitás részleteit, azonban a rendőrséget nem értesítették.

– Szeretnénk felhívni az állampolgárok figyelmét, hogy ha ilyen bűncselekményt, vagy szabálysértéssel tapasztalnak Gyöngyösön a belvárosban, vagy a buszpályaudvar környékén, akkor minden esetben 112-es segélyhívószámon tegyenek bejelentést, lehetőleg ne a közösségi oldalakon, mert így sokkal lassabban kerül hozzánk az információ. – mondta Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ami nehezíti az ügyek felderítését – tette hozzá a szóvivő. A bűncselekmények megelőzése érdekében a napokban közös akciót hajtott végre a rendőrség, a városrendészet és a három polgárőr egyesület Gyöngyösön. Az esemény célja az volt, hogy a közterületen előforduló jogellenes cselekményeket felderítsék és szankcionálják.


Tovább az archívumra