Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Dudás Róbert: Az erőművet továbbra is működtetni kell

Dudás Róbert: Az erőművet továbbra is működtetni kell

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy telefonos kampányban több politikusról, köztük Dudás Róbertről állítják, hogy be kívánják zárni a Mátrai Erőművet. Dudás Róbert Fórum című műsorunkban hazugságnak nevezte az állításokat, azt mondta, szerinte az erőművet továbbra is működtetni kell, viszont átalakításokkal. A jobbikos országgyűlési képviselő beszélt a közbiztonságot érintő kérdésekről és a benzinárak befagyasztásáról is.

Egy, a Mátrai Erőmű átalakításának hatásairól tartott egyeztetésen elhangzottakról számolt be tegnap Fórum című műsorunkban Dudás Róbert országgyűlési képviselő, aki azt mondta: nem csak nemzetstratégiai kérdés az erőmű ügye, hanem fontos megélhetési és lélektani szempontból is. A politikus hozzátette: egy telefonos kampányban az ő nevét is megemlítve azt közvetítik, hogy többen be akarják záratni az erőművet, ezt azonban Dudás Róbert cáfolta. Azt mondta: továbbra is működtetni kell, viszont átalakításokkal.
A műsorban terítékre került a városunkban is megszaporodó atrocitások is, a képviselőt a napokban egy olyan család kereste fel, ahol a gyermeket inzultálták felnőtt férfiak, és pénzt követeltek tőle. Dudás Róbert a rendőrkapitánnyal is találkozik a napokban.

– Ami az én felelősségemet illeti, azon túl, hogy segítsem a rendőrséget lehetőség szerint mindenben, a szükséges jogszabályi kereteknek a megalkotása, mert, hogyha abban vannak hiányosságok, és a rendőrség emiatt nem tud hatékonyan eljárni, akkor azon változtatni kell. Ha jogszabály-módosításra van szükség, akkor azt kell tenni. Az ilyen jellegű bűncselekményekből, ha csak egy is van, az pont eggyel több, mint amennyinek lennie kell. – mondta Dudás Róbert országgyűlési képviselő (Jobbik).

A műsorban a benzinárakról is szó esett. Mint arról már beszámoltunk, Dudás Róbert volt az első, aki interpellációt nyújtott be a magas árak miatt. A befagyasztást a képviselő egy nulladik lépésnek nevezte, azt mondta, szükség lenne, hogy a munkáltatók megemeljék a munkába járási támogatás mértékét, az államnak pedig csökkenteni kell a jövedéki adót és az áfát. Hozzátette: ahogy az iparűzési adót megfelezték, segítve a vállalkozásokat, az önkormányzatok terhére tették, az államkassza azonban érintetlen maradt. Szerinte ugyanígy próbálják kezelni a magas benzinárakat is.

– Itt most a kiskereskedelmi árakat fagyasztották be. tehát a kutak megkapják nagykereskedelmi árakon, mert az nincs befagyasztva, viszont ők nem adhatják 480 forintnál többért. Ezeknek a kutaknak kompenzáció járna, mert különben, főleg a kis kutak tönkremehetnek. – mondta az országgyűlési képviselő.

Dudás Róbert az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatban is nyújtott be javaslatot a parlamentbe, szerinte 5%-os áfakulcsot kellene megszabni, hiszen folyamatosan emelkednek az árak. Szerinte ebben felzárkóztunk az Európai Unióhoz, a munkabérek tekintetében pedig leszakadtunk.


Az Aktuális napi hírei (2021-12-01 )

Tovább az archívumra