Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hat konténernyi, több év alatt eldobált szemetet szedtek össze a hétvégén önkéntesek a Duránda területén, főleg a patak partján

Hat konténernyi, több év alatt eldobált szemetet szedtek össze a hétvégén önkéntesek a Duránda területén, főleg a patak partján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tavaszi nagytakarítást az önkormányzat szervezte, az akció más városrészekben a következő hétvégéken is folytatódik, egészen a hónap végéig.

Több, mint száz aktivista félnapos munkája során hat konténernyi illegális hulladéktól szabadította meg az Északnyugati városrészt. A polgármesteri felhívás hatására civil szervezetek, önkormányzati képviselők, továbbá helyi és harmadosztályi lakosok is jöttek segíteni.

A Jobbik önkormányzati képviselője, Kévés Tamás is ott volt a nagytakarításon, amelynek egyfajta megelőző szerepet tulajdonít a jövőre nézve.

Az akció nem minden előzmény nélküli. Az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület tagjai már a korábbi években is szerveztek szemétszedést a környéken, kevesebb sikerrel. Elnökük, Lakatos Zsolt úgy véli: fontos a minél szélesebb összefogás egy-egy közös cél érdekében.

A munka ezekben a napokban a gépi takarítással folytatódik, a patakmederből pedig a közcélú munkások szedik össze a hulladékot. A szervezők remélik, hogy a hátra lévő három áprilisi hulladékgyűjtő napon is sok helybéli kapcsolódik be a takarításba. Ezen a hétvégén a Durándában és a Harmadosztályon folytatják a munkát, a tavaszi nagytakarítás a belvárosban ér véget április 30-án.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-11 )

Tovább az archívumra