Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem volt haszontalan a patai konfliktus, az ottani események kapcsán ugyanis megszületett az etnikai problémákat előrejelző rendszer, amelyet legutóbbi Fórum-vendégünk, a megyei kormánymegbízott irányí

Nem volt haszontalan a patai konfliktus, az ottani események kapcsán ugyanis megszületett az etnikai problémákat előrejelző rendszer, amelyet legutóbbi Fórum-vendégünk, a megyei kormánymegbízott irányí

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Horváth László a gyöngyössolymosi képviselők hat főt kitiltó döntéséről is véleményt mondott, mivel hivatalból vizsgálja az ügyet.

Új feladatot kapott a Heves megyei kormánymegbízott: a rendőrség és az önkormányzatok bevonásával konfliktus-előrejelző rendszert fog irányítani, így a kormány elképzelései szerint kezelhetővé válhatnak a gyöngyöspataihoz hasonló, mély etnikai konfliktusok. Országszerte ez lesz a minta. A fejtette ki Horváth László.

A rendet a rendőrség tartja fenn, de a munkahelyek teremtése is szükséges, fűzte hozzá Horváth László.

Egy másik ügyben is megkérdeztük a hivatalvezető álláspontját. Komolytalan döntést hozott a gyöngyössolymosi önkormányzat, amikor hat embert nemkívánatos személlyé nyilvánított egy határozatával, vélte a kormánymegbízott, aki azonnal be is kérette a jegyzőkönyvet. Most kapta meg, a vizsgálat elkezdődött.

A döntés alkotmányos szempontból mindenképpen aggályos, mert senkinek sem lehet korlátozni a tartózkodási helyét – szögezte le Horváth László. Hozzátette: valószínűleg arra utasítják a gyöngyössolymosi képviselőtestületet, hogy vonja vissza a kizárásról szóló határozatát.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-13 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság