Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eredményes évet zártak, ünnepi állománygyűlést tartottak a polgárőrök

Eredményes évet zártak, ünnepi állománygyűlést tartottak a polgárőrök

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 3000 órát töltött szolgálatban idén a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, amely több tucat rendezvényt biztosított, és tagjai önkéntesként a Covid-helyzetben is szerepet vállaltak. Az egyesület évzáró állománygyűlésén több mint tíz polgárőr kapott elismerést, az Év Polgárőre pedig Mácsár Lászlóné lett.

Idén két robogót kaptak, és segítségükkel Gyöngyös elnyerte a Polgárőr Város címet, de kameránkkal jelen voltunk drónpilóta képzésükön is. A 2019 januárjában létrejött és jelenleg 23 aktív tagot számláló Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület szerdán tartotta ünnepi évzáró állománygyűlését, amelyen értékelték az idei évet.

– Letöltött óraszámunk december 15-ig 3326 óra, és 176 alkalommal teljesítettük ezt az óraszámot. Ebben benne van a rendezvénybiztosítás, segítettünk a Covid-helyzetben, illetve a járőrszolgálat, és egyéb felkérések. – mondta Juhász Gábor, a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke.

Az évzárón képviseltette magát a városrendészet, a rendőrség és a Heves Megyei Polgárőr Szövetség, de részt vett az állománygyűlésen Hiesz György polgármester is. Ferenczy Dániel városrendészeti igazgató elmondta: a polgárőrökkel közösen elsődlegesen nem a bűnüldözés a feladatuk, hanem a megelőzés. Juhász János rendőrezredes pedig hangsúlyozta: a közös munka növeli a hatékonyságot és a lakók szubjektív biztonságérzetét.

– A rendőrségnek egy jól működő polgárőrség hihetetlenül nagy segítséget tud nyújtani, akár legyen ez egy balesetnél a fogalomirányítás, akár egy bűncselekménynél az észlelés, hiszen azt szoktam mondani a kollégáimnak, hogy ahány polgárőr van, annyiszor több szemünk és fülünk van. – mondta Juhász János rendőr ezredes, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője.

Így a több szem többet lát elvén sokkal hatékonyabbá válik a hatóság munkája is. Mivel folyamatos a drónpilóták képzése is a polgárőröknél, például eltűnt személy keresésében, vagy egy közlekedési baleset rekonstruálásában is segíthetik a rendőrséget.

Hiesz György polgármester szerint a város fontos feladata, hogy támogassa a városrendészeket és a polgárőröket is, hiszen tudja, hogy kevés a rendőr városunkban is, így szükség van az ő bevonásukra is.

– A polgárőröket jelentős összeggel támogatjuk, segítjük a munkájukat. Eredményes az együttműködés, hiszen bűnözőket fognak el, és feltárnak illegális hulladéklerakásokat is, tehát nagyon hasznos a városnak a munkájuk. Jövőre is arra számítunk, hogy ezek az emberek dolgozni fognak, és szeretnénk továbbra is támogatni őket, és köszönjük a munkájukat. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Az állománygyűlésen a rendőrség és a megyei polgárőr szövetség elismerő okleveleket adott át, az év polgárőre pedig idén Mácsár Lászlóné lett.


Tovább az archívumra