Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adventi hangverseny

Adventi hangverseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kastély koncertsorozatot indított útjára Csonka Zsuzsanna operaénekes. Ezentúl minden hónapban más előadók részvételével és más évszakhoz kapcsolódó koncertekkel várják a közönséget. Most a dalok központi témája a tél ünnepe és az adventi várakozás volt.

A hangverseny szakrális és világi énekekkel indult, Domoszlai Sándor énekművész előadásában.

Csonka Zsuzsanna operaénekes korábban már szervezett hangszerismertető koncertet a Pátzay János Katolikus Zeneiskolában. Akkor a kürttel és a klarinéttal ismerkedhettek meg a gyerekek és szüleik. Terve szerint itt a Mátra Múzeumnak helyet adó Orczy-kastélyban is egy rendszeresen jelentkező koncertsorozattal szeretne kedveskedni a komolyzenét kedvelő közönségnek.

– Én gyöngyös város komolyzenei és kulturális életét szeretném úgy fellendíteni, hogy a hétköznapok is színesebbek legyenek. Kitaláltam egy kastély koncertsorozatot, egy zeneiskolai sorozatot, tehát most már minden hónapban lesz koncert. – mondta Csonka Zsuzsanna operaénekes, szervező.

Gonda László zongoraművész, az Egri Zenészek Egyesületének elnöke, valamint Báder Ernő, kétszeres megyei Príma díjas zenész és zenekarvezető is szívet melengető dallamokat hozott.

Mohai Gábor előadóművész verset szavalt, de a karácsonyi koncert műsorából nem hiányozhatott Josquin des Prez Ave Maria című műve sem, ami legalább négyféle feldolgozásban hangzott el.

Januárban a Pátzay János Katolikus Zeneiskolában fog folytatódni a koncertsorozat, ahol az oboa a fuvola és a fagott hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek.


Tovább az archívumra