Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Aláírásokat gyűjt az ellenzéki összefogás

Aláírásokat gyűjt az ellenzéki összefogás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön is gyűjti az aláírásokat a kínai Fudan egyetem budapesti kampuszának megvalósításáról és az álláskeresési járadék meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazásához az ellenzéki összefogás. A referendum kiírásához kérdésenként kétszázezer aláírás szükséges.

Két témában indított népszavazási kezdeményezést az ellenzéki összefogás, amely december 20-án kezdte el a referendum kiírásához szükséges aláírások összegyűjtését. A két kérdés egyike a Fudan egyetem Budapestre tervezett kampuszának az ügye. A kínai egyetem helyett az ellenzéki pártok a területre korábban tervezett magyar diákvárost szeretnék, hogy megépüljön – erről Dudás Róbert országgyűlési képviselő beszélt az aláírásgyűjtés első napján. A politikus kiemelte, elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány közpénzből külföldi egyetemet akar építeni. A másik kérdés az álláskeresési járadék folyósításának kilenc hónapra növeléséről szól. Ez jelenleg három hónapon át jár a munkanélkülieknek.

– Tehát 90 napról 270 napra adjuk meg azt a lehetőséget az álláskeresőknek, hogy lehetőségük legyen újra elhelyezkedni, ne eshessenek ebben a dráguló életben és világban ne eshessenek olyan csapdába, hogy veszélyben lesz a megélhetésük. – mondta Dudás Róbert országgyűlési képviselő (Jobbik).

Dudás Róbert elmonda, január közepéig gyűjtik az aláírásokat, a népszavazást pedig várhatóan az áprilisi választások után lehet majd megtartani.


Tovább az archívumra