Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önálló intézményként kezdte az új évet a Jeruzsálem Úti Bölcsőde

Önálló intézményként kezdte az új évet a Jeruzsálem Úti Bölcsőde

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Önálló intézmény lett a Jeruzsálem Úti Bölcsőde. A létesítmény évek óta a Dobó Úti Bölcsőde telephelyeként működött, a bővítéssel azonban hamarosan összesen négy csoportszobában történik a gyermekek gondozása. Jelenleg az épület konyhájának a felújítása zajlik, a későbbiekben pedig az udvar is megújul.

Teljesen megpördült a kisautó, amelyre újabb építőkockák kerülnek. Együtt játszanak a kicsik a Jeruzsálem Úti Bölcsőde egyik csoportszobájában. Itt pedig házakat építenek egy másik helyiségben. Jelenleg huszonhat gyermek gondozása zajlik az intézményben, amely évekig a Dobó Úti Bölcsőde telephelyeként működött, januártól azonban már önálló intézményként működik.
Sorakoznak az új fogkefék a mosdóban, és még ezekkel a játékokkal sem játszott senki. 2020-ban kezdődött a bölcsőde és óvoda felújítása, így bővült további két csoportszobával az épület.

– Szeptemberben lett átadva két csoportszoba, ami jelenleg még nincs birtokba véve, de amint érkeznek új érdeklődők és szaporodik a gyermeklétszám, akkor ezeket a szobákat is birtokba tudjuk venni. – mondta Hevér Nikoletta, a Jeruzsálem Úti Bölcsőde intézményvezetője.

Folyamatosan várják a jelentkezéseket, a bölcsődevezető minden részletről tájékoztatja a szülőket. A felújítás itt nem állt meg, a folyosón átsétálva már a Városgondozási Zrt. munkatársai dolgoznak azon, hogy a megújult épületnek új konyhája legyen.

– Folyamatban van a főzőkonyhának a felújítása, de ez nincs hatással a gyerekek mindennapi ellátásra, hiszen az étkezést addig a Dobó Útii Bölcsőde biztosítja, onnan érkezik számukra az étel. – mondta Hevér Nikoletta.

A korszerűsítés több mint negyvenmillió forintba kerül, ennek egyik felét egy nyertes pályázat, a másikat pedig a város biztosítja. Hamarosan az udvar is bővülni fog, így a kicsik nagyobb területen játszhatnak majd, hiszen a bölcsőde előtti parkolót elbontják, így a jelenlegi járda is az udvar része lesz.


Tovább az archívumra