Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karbantartási munkálatok miatt január tizedikéig zárva tart a gyöngyösi strand

Karbantartási munkálatok miatt január tizedikéig zárva tart a gyöngyösi strand

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Éves karbantartás miatt zárva tart a gyöngyösi strand fedett uszodája. A 33 méteres medence vizét már lecserélték, és kezdődik a tanulómedencék leengedése is. A héten fertőtlenítenek, festenek is, ha szükséges, és az öltőket is rendbe teszik. Az árak a tavalyihoz képest nem változtak, viszont aki bérletet vásárol, már plasztikkártyát kap egy fejlesztésnek köszönhetően. A strand területén működő jégpályát a karbantartás nem érinti, a látogatószám pedig folyamatosan nő, a napokban köszönthetik a tízezredik korcsolyázót.

A gépházban bekapcsolják az adagolószivattyút, folyamatosan kerülnek a vegyszerek a gyöngyösi strand fedett uszodájának medencéibe. Ahogy látható, egy kicsit még zöldes színű a víz, azonban a klórnak és kénsavnak köszönhetően gyorsan visszakapja kék színét. A jakuzzi és a kismedencék vizét már leengedték, hamarosan azonban újra használhatóak lesznek.

– Mi már az elmúlt év végén, az utolsó napon elkezdtük a strandfürdő fedett medencéinek a karbantartását, december 31-én elindítottuk a vizek cseréjét, ez azzal indul, hogy leengedjük a medencéből a vizet, hatóságilag kötelező félévente egyszer vizet cserélni. – mondta Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A következő napokban nagytakarítást, javítási munkálatokat is végeznek a fedett uszodában.

– Megvizsgálják azokat a hibákat, amik előfordulhatnak, fugák, világítás, kötélbehúzó kapcsok, ezek ilyenkor kerülnek kijavításra, utána a teljes medenceterek, a közlekedőt is fertőtlenítjük, egy nagytakarítást végzünk, esetleg festések is előfordulhatnak, az öltözőterekben mind a három szinten megpróbálunk olyan dolgokat kijavítani, ami szükséges. – mondta Juhász Péter.

A tervek szerint január 10-től újra fogadják a látogatókat, akik már ilyen plasztikkártyával léphetnek be a strand területére, ha bérletet vásárolnak.
Aki azonban a téli sportokat is kedveli, a területen felállított jégpályát is használhatja. Mint azt az ügyvezetőtől megtudtuk, a korábbi évekhez képest többen korcsolyáznak itt, a mostani szezonban hamarosan már a tízezret is meghaladja a látogatószám.


Tovább az archívumra