Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kormányváltásra készül Márki-Zay Péter

Kormányváltásra készül Márki-Zay Péter

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

“Belehalunk, ha ezt a kormányt nem váltjuk le” – így fogalmazott az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje országjárásának gyöngyösi állomásán. Márki-Zay Péter szerint az elhibázott járványkezelés miatt kiugróan magasak a hazai halálozási adatok, a koronavírus eddig negyvenezer magyar ember életét követelte.

„Orbán Viktor felépített egy olyan rendszert, amelyben ő úgy gondolta, hogy leválthatatlan lesz.” – Így kezdte beszédét Márki-Zay Péter gyöngyösi utcafórumán. Az ellenzék miniszterelnök-jelölte szerint azonban a pártok összefogásnak köszönhetően április 3-án lesz esély a kormányváltásra.

A politikus – többek között – bírálta az alapvető élelmiszerek árának befagyasztását, a korrupciót és a víruskezelés stratégiáját is.

– Negyvenezer honfitársunk veszítette az életét. Az egész világon sehol nem adták be a kínai vakcinát hatvan év feletti embereknek, mert nem is tesztelték hatvan év felettieken, mert nem is alkalmas rá. Ezt az ostobaságot kell megszüntetni, mert belehalunk, hogyha ezt a kormányt nem váltjuk le. Itt már nem csak a pénzünkről, hanem az életünkről van szó! – mondta Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelölte.

Márki-Zay Péter gyöngyösi utcafórumának házigazdája a ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje, Dudás Róbertet volt, aki az eseményen arról beszélt: véget kell vetni a kormánypárti településeket előnybe hozó támogatási rendszernek.

– Minden település egyforma, minden településsel foglalkozni kell. Függetlenül attól, hogy az kormánypárti, ellenzéki, vagy független polgármester vezeti. Mert egy vezetésnek nem a polgármestert kell támogatni, hanem a települést. – mondta Dudás Róbert, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje.

Dudás Róbert úgy fogalmazott, a klímás budapesti irodákból nem lehet megmondani, mi jó a vidéken élőknek, ezért az ellenzék arra készül, hogy a választások után is aktívan jelen lesz a településeken, hogy az ott élők érdekét minél hatékonyabban tudja képviselni.


Tovább az archívumra