Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Növelheti a SZÉP-kártyák népszerűségét, hogy élelmiszert is vásárolhatunk vele

Növelheti a SZÉP-kártyák népszerűségét, hogy élelmiszert is vásárolhatunk vele

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csökkenhet a vendéglátó szektor forgalma február elsejétől, a várakozások szerint ugyanis sokan élnek majd a lehetőséggel, hogy élelmiszerre költsék a SZÉP-kártyájukon felhalmozott összeget. Az Országos Kereskedelmi Szövetség ugyanakkor nem tart jelentős átrendeződéstől, inkább arra számít, hogy a vonzóbbá váló kártyákra nagyobb összeget utalnak majd a munkáltatók.

A kormány már korábban lehetővé tette a zsebek közötti átjárhatóságot, ami azt jelenti, hogy, ha valakinek a vendéglátás zseb van feltöltve a SZÉP-kártyáján, akkor ezzel a kerettel bármelyik másik zseb szolgáltatását is igénybe veheti. A február elsején életbe lépő intézkedés értelmében új zsebbel bővül a szolgáltatások sora, ugyanis ezentúl élelmiszert is vásárolhatunk a kártyán lévő keretből.

Több ember pozitívan fogadja a SZÉP-kártya szolgáltatásainak kibővítését. A cafeteria lehetőségei közül eddig a vendéglátás zseb volt a legnépszerűbb – tudtuk meg az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárától.

– Nyilván a vendéglátásnak ez most egy, számukra kedvezőtlen elemet jelenthet, hiszen az adott pénzösszeget egy újabb helyen el lehet költeni. – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Szedlák Gábor vendéglátásban dolgozó szakember nem tart attól, hogy hátrányosan érintené a vállalkozását az intézkedés.

– Aki eddig is tudott otthon főzni, szerintem ezután is otthon fog főzni, az éttermek nem hiszem, hogy ezt negatívként fogják megélni, inkább pozitív, szeretném azt hinni. – mondta Szedlák Gábor, a Macitól étterem tulajdonosa.

Mivel ez egy teljesen új helyzet, nehéz előre megjósolni, milyen hatással lesz a SZÉP-kártya szolgáltatásának bővülése a vendéglátásra – hívta fel a figyelmet Vámos György.

– A munkáltatók viszont több pénzt fognak elhelyezni a kártyára, hiszen a dolgozó számára a több költési lehetőség vonzó, és nyilván a munkaadó számára is, hogy ezt a szolgáltatást nyújtsa a dolgozóinak. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a vendéglátósoknál lesz visszaesés. – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos György hozzátette, hogy a hangsúly nem a versengésen van, hanem, hogy mindenki jól járjon. A legtöbb élelmiszerlánc azt jelezte, hogy lehet majd náluk SZÉP-kártyával fizetni. Az intézkedés szerint a kártyákat egyelőre május 31-ig használhatjuk élelmiszervásárlásra.


Tovább az archívumra