Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Helyi civileket támogat a Tesco

Helyi civileket támogat a Tesco

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét elindult a Tesco helyi civil kezdeményezéseket segítő programja, mellyel a helyi közösségek számára fontos projekteket támogatnak összesen 42 millió forint értékben. Gyöngyösön és Hatvanban három szervezetet támogathatnak szavazatukkal a vásárlók, a Mátra Kapuja Egyesületet, a Bene Egyletet, valamint az Alapítvány az Újhatvani Rákóczi Úti Általános Iskoláért Szervezetet. A vásárlók február 15-ig adhatják le voksukat a zsetongyűjtő pontokon.

Ismét a vásárlók dönthetik el, melyik helyi civil kezdeményezést támogassa a Tesco. A szavazás egyszerű: a bevásárlások után járó zsetont be kell dobni a támogatni kívánt szervezet gyűjtőjébe. A 350 jelentkező közül 176 helyi közösséget juttattak tovább az áruházi szavazási szakaszba – mondta el az áruház külső kommunikációs menedzsere.

– Alapvetően azért indítottuk el ezt a programot, mert az áruházaink országosan a helyi közösségek részei, itt dolgoznak munkatársaink, itt élnek vásárlóink, és fontosnak tartottuk azt, hogy mi is aktív részei legyünk a helyi közösség életének és ezért szeretnénk a kisebb szervezeteket támogatni rendszeresen. – mondta Nagy-Peidl Adrienn, a Tesco-Global Áruházak Zrt. külső kommunikációs menedzsere.

Gyöngyösön és Hatvanban három szervezet programjára lehet szavazni, köztük a Mátra Kapuja Egyesületére, akik a már hagyománnyá vált Húsvéti Vidámságok a Nyolcvanasban elnevezésű programjukra fordítanák a támogatást.

A szervezet elnöke azt mondja, ez a második olyan pályázatuk, ami bekerült a programba.

– Első alkalommal, amikor a Mátra Kapuja Egyesülettel pályáztunk, harmadikok lettünk, akkor is és most is köszönöm a bedobott zsetonokat, bízom benne, hogy idén picivel jobb eredményt sikerül elérnünk. Fontosnak tartom kiemelni, hogy ez nem egy verseny, én azt gondolom, hogy ez is azt mutatja, hogy sok pályázat beérkezik a Tescóhoz, hogy van élet ebben a közösségben, és színes kulturális élete van Gyöngyösnek. – mondta Bús Árpád Zsolt, a Mátra Kapuja Egyesület elnöke.

A rendezvényt minden év húsvét nagycsütörtökén rendezik meg, amit megelőz egy tojásfaállítás, de a programok között szerepel aszfaltrajz-verseny, arcfestés, kutyabemutató, állatsimogató, ugrálóvár, kézműveskedés, népi gyerekjátékok, táncház és még sok egyéb más.

– Mindig valami újítással készülünk, így a húsvéti rendezvényünkön, bízom benne, hogy sikerül mesemondást, mint új programelemet megszervezni a gyerekeknek. – mondta Bús Árpád Zsolt.

A vásárlók február 15-ig adhatják le voksukat. A legtöbb zsetont szerző szervezet 400 ezer forint, a második helyezett 200 ezer forint, míg a harmadik 100 ezer forint támogatást kap.


Tovább az archívumra