Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyolcvanéves fennállásának legnagyobb felújítása ért véget a Mátrai Gyógyintézetben

Nyolcvanéves fennállásának legnagyobb felújítása ért véget a Mátrai Gyógyintézetben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A teljes homlokzati felújítás és a fűtési rendszer korszerűsítése jelentős energia-megtakarítást eredményez. A közel egymilliárd forintos beruházást a norvég alap támogatta, a projekt most európai uniós forrásokból folytatódhat.

Teljesen megújult a Mátrai Gyógyintézet mátraházai intézetének homlokzata. Hasonló mértékű felújításra az intézmény fennállásának 80 esztendeje alatt nem volt példa. Most nem csak a homlokzat felújítására és a nyílászárók cseréjére került sor, hanem a főépület fűtési rendszerének korszerűsítésére is, amely mintegy 30 %-kal csökkenti az épület energiafelhasználását

Ezek az ünnepélyes szalagátvás pillanatai. A közel egymilliárd forintos beruházáshoz a norvég alapon keresztül nyert támogatást az intézmény.

Az intézmény korszerűsítése ezzel nem fejeződött be. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a napokban döntött 4,5 milliárd forintnyi támogatásról, a húsz kedvezményezett intézmény között a Mátrai Gyógyintézet is szerepel – a második ütemre 800 millió forintos támogatást nyert az intézmény a többi 12 épület felújítására.

Ha ez a pályázat is sikeres lesz, a Mátrai Gyógyintézet végleg búcsút mondhat a környezetszennyező, pakurás fűtési rendszerének.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-04-28 )

Tovább az archívumra