Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Jobbik javaslata szerint a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban működtethetné tovább a megyei önkormányzat a bezárt mátraházai idősotthont

A Jobbik javaslata szerint a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban működtethetné tovább a megyei önkormányzat a bezárt mátraházai idősotthont

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az erről szóló indítványt azonban napirendre sem vette a közgyűlés – Szabó Róbert megyegyűlési elnök szerint azért, mert komolytalan, és nem kínál megoldást a problémára.

Bár a Mátraházán gondozott időseknek a megyei önkormányzat már idősotthonokban talált helyet, a Jobbik szerint a várólisták hossza indokolná egy újabb idősotthon létrehozását. Szűcsné Major Ildikó, jobbikos megyei képviselő azt mondja: a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban lehetőség lenne egy nyolcvan férőhelyes otthon kialakítására.

Mindez a megyei önkormányzatnak egyszeri, harmincmillió forintos költséget jelentene, a későbbiekben az állami normatíva fedezné a költségeket – mondja Szűcsné. Szabó Róbert megyegyűlési elnök szerint azonban a költségek jóval meghaladnák a Jobbik számításait, ezért a javaslatot napirendre sem vették.

A jobbikosok azt mondják: javaslatukat körültekintően dolgozták ki, és egyeztettek a gyöngyösi városvezetéssel valamint a Bugát Pál Kórházzal is, ezért a következő közgyűlésen újra beterjesztik majd.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-05-03 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Szentmise közvetítése felvételről a Barátok templomból
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Református Istentisztelet közvetítése felvételről
16:35
Reklám
16:38
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság