Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Jobbik javaslata szerint a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban működtethetné tovább a megyei önkormányzat a bezárt mátraházai idősotthont

A Jobbik javaslata szerint a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban működtethetné tovább a megyei önkormányzat a bezárt mátraházai idősotthont

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az erről szóló indítványt azonban napirendre sem vette a közgyűlés – Szabó Róbert megyegyűlési elnök szerint azért, mert komolytalan, és nem kínál megoldást a problémára.

Bár a Mátraházán gondozott időseknek a megyei önkormányzat már idősotthonokban talált helyet, a Jobbik szerint a várólisták hossza indokolná egy újabb idősotthon létrehozását. Szűcsné Major Ildikó, jobbikos megyei képviselő azt mondja: a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban lehetőség lenne egy nyolcvan férőhelyes otthon kialakítására.

Mindez a megyei önkormányzatnak egyszeri, harmincmillió forintos költséget jelentene, a későbbiekben az állami normatíva fedezné a költségeket – mondja Szűcsné. Szabó Róbert megyegyűlési elnök szerint azonban a költségek jóval meghaladnák a Jobbik számításait, ezért a javaslatot napirendre sem vették.

A jobbikosok azt mondják: javaslatukat körültekintően dolgozták ki, és egyeztettek a gyöngyösi városvezetéssel valamint a Bugát Pál Kórházzal is, ezért a következő közgyűlésen újra beterjesztik majd.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-05-03 )

Tovább az archívumra