Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hangversennyel és két kiállítás megnyitójával útjára indult a város legkiemelkedőbb kulturális rendezvénysorozata, a Gyöngyösi Művészeti Hetek

Hangversennyel és két kiállítás megnyitójával útjára indult a város legkiemelkedőbb kulturális rendezvénysorozata, a Gyöngyösi Művészeti Hetek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A május 4. és június 5. közötti egy hónapban rengeteg színes programmal várják majd az érdeklődőket.

Az idén már negyedik alkalommal útjára indított sorozat első állomásának díszvendége Záborszky József egykori zeneiskolai igazgató volt, akinek a tiszteletére nevezték el most a színháztermet, s őt köszöntötték a fellépő művészek is, akik közül többeket ő indított el pályáján.

Faragó László polgármester a művészeti hetekkel együtt két kiállítást is megnyithatott.

Kurta Zsolt építész a Szempont Fotókör formák című kiállítását ajánlotta a megjelentek figyelmébe, Ponyi László, a Heves Megyei Önkormányzat humán erőforrás osztályának vezetője pedig az általános iskolások számára kiírt Otthon a világban című fotó- és rajzpályázat műveit értékelte. Ám ezeken túlmenően is sokszínű programot kínálnak a fesztivál idején a szervezők.

Várhatóan sokakat érdeklőt vonz majd Illényi Katica koncertje. Májusban lesz még vers-zene fesztivál, japándob koncert, Wass Albert est Rékasi Károllyal, valamint országos digiráma bemutató. A Gyöngyösi Művészeti Hetek csúcspontja az idén is két nagyszabású koncert lesz június elején a város kórusainak és a Mátyás templom zenekarának közreműködésével.


Az Aktuális napi hírei (2011-05-06 )

Tovább az archívumra