Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Gyöngyösi Művészeti Hetek Megnyitóünnepségének keretében történt meg a Mátra Művelődési Központ termeinek névadójaA Gyöngyösi Művészeti Hetek Megnyitóünnepségének keretében történt meg a Mátra Művelődési Központ termeinek névadója

A Gyöngyösi Művészeti Hetek Megnyitóünnepségének keretében történt meg a Mátra Művelődési Központ termeinek névadójaA Gyöngyösi Művészeti Hetek Megnyitóünnepségének keretében történt meg a Mátra Művelődési Központ termeinek névadója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az intézmény legfontosabb termei ezentúl olyan személyek neveit viselik, akik a város kulturális és közművelődési életéért sokat tettek. A színháztermet például Záborszky Józsefről, a balett-termet Szívós Józsefről nevezték el, de termet kapott Muharay Elemér, Hanisz Imre és Zalár József is.

33 éves idén a Mátra Művelődési Központ, de csak most kaptak először nevet az intézmény termei. Olyan személyekről nevezték el azokat, akik a város kulturális életében fontos szerepet játszottak, ugyanakkor többnyire nincs szobruk, s még nem viseli nevüket Gyöngyösön semmilyen intézmény. A színháztermet ezentúl Záborszky József teremnek hívják majd. Így tisztelegnek a most 93 éves zenepedagógus és zeneszerző, a zeneiskola egykori igazgatója előtt. A balett terem mostantól Szívós Józsefnek a művelődési központ első igazgatójának a nevét viseli.

Az oktató terem Muharay Elemér népművelő újságíróról kapta a nevét, akinek Gyöngyös Gyöngyi szép szerelme című daljátékát 1958-ban mutatták be először a városban. Zalár József gyöngyösi költőről az olvasótermet nevezték el, míg a kamaraterem Hanisz Imrének, a város nagy mecénásának a nevét viseli ezután.

A termek névadói egytől egyig olyan személyek, akikre az intézmény dolgozói példaképként tekintenek. Úgy vélik emléküket leginkább úgy őrizhetik, ha szellemiségük a mostaniak munkájában él tovább.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-05-06 )

Tovább az archívumra