Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A megyei kormányhivatal közlése szerint a Heves Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte azt a határozatot, amivel 2008 nyarán az akkori gyöngyösi városvezetés visszahívta bizottsági tisztségeikből az ellenzék képviselőit és külsős tagjait

A megyei kormányhivatal közlése szerint a Heves Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte azt a határozatot, amivel 2008 nyarán az akkori gyöngyösi városvezetés visszahívta bizottsági tisztségeikből az ellenzék képviselőit és külsős tagjait

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A két akkori frakcióvezető egyelőre nem látta a végzést, ezért később kommentálnak.

Egy rendkívüli ülés Gyöngyösön, rendkívüli fejleményekkel, 2008 augusztusából. Mint ismert, a korábbi városvezetés az Apollo gumigyár megépítésének meghiúsulása után határozatot hozott arról, hogy visszahívja tisztségeikből az ellenzéki képviselőket és bizottsági tagokat.

A közigazgatási hivatal már 2008 októberében törvényességi észrevételt tett az akkori grémiumnak, ám a többség újra megerősítette korábbi kizáró döntését.

Most, három évvel később nem az eljárást, hanem a jogi módot kifogásolta a bíróság: az ítélet indoklása szerint ugyanis egy önkormányzat szervezeti és működési szabályzata rendeletnek minősül. Mivel ennek része a melléklet, amely rögzíti az önkormányzati tisztségeket, ez is csak rendelettel módosítható. Határozattal viszont nem, ahogy itt történt.

A történtek közigazgatási felülvizsgálatára indított perben a felperes a mai Heves Megyei Kormányhivatal, az alperes pedig a ma már merőben más összetételű gyöngyösi önkormányzat. A bíróság hatályon kívül helyezte a kifogásolt határozat első hét pontját, vagyis azokat, amelyekkel elvették az ellenzéktől a bizottsági elnöki és tagi tisztségeket. Az ítélet ellen a felek hatvan napon belül fellebbezhetnek a Legfelsőbb Bíróságnál.

Hiesz György volt polgármester megkeresésünkre azt mondta: hivatalosan még nem értesült az ítélet kihirdetéséről, de később megfogalmazza álláspontját. Dr. Tatár László, az ellenzék akkori vezetője is jelezte, hogy az ítélet megismerése után nyilatkozni fog az ügyben.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-05-10 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság