Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint egy évszázada május 10-én ünnepeljük a Madarak és Fák napját

Több mint egy évszázada május 10-én ünnepeljük a Madarak és Fák napját

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez alkalomból a gyöngyösi Mátra Múzeum a több éves hagyományt követve idén is madárgyűrűzéssel várta az óvodásokat, valamint az általános és középiskolásokat.

Hálókkal fogták be gyűrűzésre a madarakat a gyöngyösi Mátra Múzeumban. A Madarak és fák napja alkalmából megrendezett program során a gyerekek feketerigót és stiglicet is láthattak közelről. A szervezők elmondták, figyeltek arra, hogy a tájékoztatók tartalmát a résztvevő csoportok életkorához alakítsák. Azt viszont mindenki megtanulta, hogy miért is hasznos a madarak gyűrűzése.

A madarak gyűrűzése azonban nem csak a vonulási útvonalak megismerését segíti. A gyűrűk számozásából ugyanis a madarak életkora is kikövetkeztethető. A költöző madarak egyéni sorszámmal történő megjelölését a szervezők évek óta a madarak és fák napjára időzítik, ami egyre népszerűbb a helyi iskolák és óvodák körében.

Dr. Solti Béla hozzátette, a gyöngyösi gyerekek szerencsés helyzetben vannak, mivel a múzeumkert változatos növényvilágának köszönhetően sokféle madárfajjal ismerkedhettek meg a program során.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-05-10 )

Tovább az archívumra