Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Õszig csaknem 300 millió forintos átmeneti megszorításról döntött gyöngyös képviselő-testülete

Õszig csaknem 300 millió forintos átmeneti megszorításról döntött gyöngyös képviselő-testülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mai rendkívüli ülésen elfogadott részletek szerint befagyasztják a cafeteria-juttatásokat és újratárgyalják a bankokkal az eddig felvett hitelek visszafizetési ütemezését.

Rendkívüli testületi ülés, rendkívüli megszorításokkal: mint Faragó László polgármester mai kommentárjában elhangzott, mindenkitől megértést kér az önkormányzat vezetése a város érdekében foganatosított kényszerintézkedések miatt. Több szigorú pénzügyi döntés született ugyanis ma, amelyekkel szeptember közepéig mintegy 300 millió forintot kíván – egyelőre csak befagyasztani – a város. Ebből a köztisztviselők és közalkalmazottak cafeteria-juttatásainak visszatartása mintegy 19 milliós tétel, de átmenetileg nem jut pénz például parkfenntartásra sem. Megvizsgálják az oktatási intézmények integrációjának lehetőségeit, és létszámstopot vezetnek be.

Bizottsági módosítások alapján döntöttek arról is, hogy újratárgyalják a város által felvett hitelek törlesztési idejét, és a város honlapján közzéteszik az eladásra szánt önkormányzati ingatlanok listáját, az értékesítésre pedig profi céget állítanak rá.

A könyvvizsgáló, illetve több képviselő is jelezte: már korábban is felhívták a figyelmet arra, hogy túltervezték az ingatlaneladásokból várható bevételeket, és kockázatot rejt az ipari parknak adott tagi kölcsönök megtérülési esélye. A Polgári Frakció vezetője, Székács György arról beszélt: hosszútávú válságkezelésre kell berendezkedni. Az MSZP is támogatta a megszorításokat, és segítséget ajánlottak a válságkezeléshez.

A képviselők gyakori pénzügyi egyeztetéseket kezdenek azért, hogy működőképes maradjon a város, és júniusra újabb szigorításokat terveznek. Elodázhatatlan a működés és a létszámok felülvizsgálata – hangzott el az ülésen. Az előterjesztést végül mind a 14 jelen lévő képviselő támogatta.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-05-12 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Szentmise közvetítése felvételről a Barátok templomból
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Református Istentisztelet közvetítése felvételről
16:35
Reklám
16:38
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság