Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendőrségi statisztikák szerint tavaly a motorosok hibájából 31 baleset történt Heves megyében, és ezek közül 3 halálos kimenetelű volt, 20 súlyos, 8 pedig könnyű sérüléssel végződött

Rendőrségi statisztikák szerint tavaly a motorosok hibájából 31 baleset történt Heves megyében, és ezek közül 3 halálos kimenetelű volt, 20 súlyos, 8 pedig könnyű sérüléssel végződött

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A motoros balesetek több mint 80 százalékában, a sebességtúllépés volt az ok. Ez volt az oka annak, hogy fokozott motoros ellenőrzést tartottak a hétvégén a Mátrában.

A sebességet sem lépték túl, és mindent rendben is találtak a rendőrök ezeknél a motorosoknál. Összességében is ez volt a tapasztalat a Mátrában megtartott motorosokra és segédmotorosokra irányuló fokozott ellenőrzésen: 70 motorosból mindössze egyetlen ellen indult közigazgatási eljárás, az is sebességtúllépés miatt.

Soltész Bálint, a rendőrség Heves Megyei szóvivője szerint a fokozott ellenőrzés eredményesen zárult. A 24-es főúton, Mátrafüred és Sirok között több helyszínen is, motoros rendőrök figyelték –elsősorban- az arra közlekedő kétkerekűeket/motorosokat.

Ha más formában is, de a fokozott rendőri jelenlét tovább folytatódik.

A régió három főkapitányságáról összesen 11 motoros rendőr vett részt az ellenőrzésekben, munkájukat egy sebességmérővel ellátott autós járőr is segítette.

A cél a motort és segédmotort vezetők által okozott balesetek megelőzése, visszaszorítása volt.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-05-12 )

Tovább az archívumra