Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mint arról beszámoltunk, csütörtökön gazdasági megszorításokról döntött Gyöngyös Város grémiuma

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön gazdasági megszorításokról döntött Gyöngyös Város grémiuma

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ugyanakkor a Rákóczi iskola egyházi kézbe adásáról és két pályázati lehetőségről is tárgyaltak tegnap rendkívüli ülésükön a gyöngyösi képviselőtestület tagjai.

A képviselők még februárban döntöttek arról, hogy ha a katolikus egyház hivatalosan is kéri, akkor átadják számára a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola működtetését. Az Egri Főegyházmegye jelezte is, hogy idén szeptembertől átvenné az iskolát, megtartva a jelenlegi oktatási funkciókat, a diákokat és a tanárokat is.

A grémium tegnapi rendkívüli ülésén a részleteket is véglegesítette. Eszerint az intézményt kiveszik a Gyöngyös-Pálosvörösmart Intézményfennntartó Társulásból, és átmenetileg átveszi az önkormányzat, amely továbbadja azt a nyár folyamán az egyháznak. Az iskola korábbi beiskolázási körzetét elosztják a Felsővárosi és a Kálváriaparti iskola között, vagyis aki nem kívánja az egyházi iskolába járatni a gyermekét, az ebből a két intézményből választhat másik iskolát.

Az iskola közösségei, a diákok, a szülők, a szakszervezet, a tantestület a fenntartói jog átadásával kapcsolatban nem fogalmaztak meg kifogásokat, a szülők azt kérték, hogy maradjon fenn a táncoktatás az intézményben. Az iskola igazgatója, Kurucsai József megerősítette, hogy minden pedagógus tovább tanít szeptembertől a Rákócziban.

Arról is döntés született, hogy az önkormányzat és intézményei két partnertől szerzik be a villamos energiát a jövőben: az ÉMÁSZ-tól és az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt-től, illetve egy oktatásfejlesztéssel kapcsolatos közbeszerzésről is határoztak a képviselők.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-05-13 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Szentmise közvetítése felvételről a Barátok templomból
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Református Istentisztelet közvetítése felvételről
16:35
Reklám
16:38
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság