Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre több bosszúságot okoz az autósoknak és a motorosoknak a magyarországi utak állapota

Egyre több bosszúságot okoz az autósoknak és a motorosoknak a magyarországi utak állapota

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szakemberek szerint az úthálózat leromlott, a felújítási munkálatok pedig a pénzhiány miatt nem haladnak megfelelő ütemben.

Egyre több autós háborog a magyarországi utak állapota miatt. A Központi Statisztikai Hivatal felmérése alapján Heves megyében összesen 118 km közút burkolati állapota kapott jó minősítést, 23 km pedig megfelelőt. Ezek alapján a maradék, kicsivel több, mint 1000 km közút minősége hagy kívánnivalót maga után. A szakemberek felhívták az autósok figyelmét arra, hogy csak abban az esetben számíthatnak az ezeken az utakon keletkező károk megtérítésére, ha bizonyítani tudják igazukat.

A burkolatok állapotának drasztikus mértékű romlásában egyébként annak is jelentős szerepe van, hogy a magyar utak a 2004-es Európai Uniós csatlakozás óta túlterheltek. Mivel sok helyen várhatóan nem lesz lehetőség az úthibák javítására a közeljövőben, táblákkal figyelmeztetik az autósokat arra, hogy a burkolat minősége nem megfelelő. A KRESZ táblák viszont nem kímélik a járművek futóműveit.

Az országszerte fennálló probléma a szűkös anyagi forrásoknak köszönhetően tehát nem oldható meg egyik napról a másikra. A szakemberek azonban lehetőségeikhez mérten folyamatosan, apránként haladnak a munkálatokkal.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-05-13 )

Tovább az archívumra