Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adósságrendezési eljárás indult a Heves Megyei Önkormányzattal szemben

Adósságrendezési eljárás indult a Heves Megyei Önkormányzattal szemben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Úgy tudjuk, az eljárást egy cég kezdeményezte egy csaknem 300 millió forintos tartozás miatt. A megye teljes hitelállománya mára meghaladja a hétmilliárd forintot. A helyzet kialakulásának okát másképp látják a fideszesek és a szocialisták.

A bíróság egy fővárosi cég. kezdeményezésére, egy 280 milliós, ki nem fizetett számla okán rendelte el az adósságrendezési eljárást a megyei önkormányzattal szemben. Szabó Róbert, a közgyűlés fideszes elnöke úgy látja, a kialakult helyzetért kizárólag az előző megyevezetés felelős. Az elnök szerint hibás gazdasági döntések sorozata, különösen a megyei kórházra kötött HospInvest-szerződés okozta a mai aggasztó pénzügyi helyzetet.

A megyei önkormányzat teljes adósságállománya hitelekkel és követelésekkel együtt ma közel hét és fél milliárd forint – állítja a politikus. Az adósságrendezés alatt is zavartalanul működik majd az intézményrendszer – ígérte Szabó Róbert.

Sós Tamás, a közgyűlés korábbi vezetője azt mondta a fentiekre reagálva: visszautasítja a vádakat, a szocialista vezetés mindennel tételesen el tud számolni. A vádaskodással szerinte a megye fideszes vezetése csak palástolni akarja, hogy saját kormánya jóval kevesebb segítséget nyújt az önkormányzatoknak, mint korábban a szocialisták. A vitatott tételről szavai szerint egy korábbi kórházigazgató saját hatáskörben döntött, a peres eljárásról pedig már az átadás-átvételkor tájékoztatták a megye új, fideszes vezetőit, így az nem okozhatott meglepetést – mondta.

A bírósági döntés nem jogerős, az ellen fellebbezéssel élhet a Fővárosi Ítélőtáblánál az önkormányzati testület, ugyanakkor le is mondhat a fellebbezési jogról.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-05-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés