Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Európai Bizottság számítástechnikai osztályán dolgozó Mészáros Gyula tartott előadást a Vak Bottyán János Szakközépiskolában

Az Európai Bizottság számítástechnikai osztályán dolgozó Mészáros Gyula tartott előadást a Vak Bottyán János Szakközépiskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mészáros Gyula a vissza az iskolába program keretében érkezett egykori iskolájába, hogy közelebb hozza az Európai Uniót a diákokhoz.

Az Európai Bizottság 2007 óta szervezi meg a vissza az iskolába elnevezésű programot. A cél, hogy az európai uniós alkalmazottak egykori iskolájukban mutassák be az Európai Unió és intézményi működését. Idén Heves megye hat iskolájába látogattak vissza egykori tanulóik. Mészáros Gyula a bizottság számítástechnikai osztályán dolgozik, ezért a Vak Bottyán János Szakközépiskola diákjainak tartott előadásának példáit is innen merítette.

A program egyik legfontosabb célja, hogy a diákok első kézből juthassanak információhoz Európáról, és így hozzák közelebb az uniót a fiatalokhoz. A közös Európa ugyanis még mindig elég távolinak tűnik Magyarországról.

Mészáros Gyula arra biztatta a diákokat, hogy tanuljanak nyelveket, hogy a közös Európa nyújtotta valamennyi lehetőséget ki tudják használni.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-05-30 )

Tovább az archívumra