Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A kalászos gabonák termesztéstechnológiájának kritikus elemei címmel tartottak gabonakonferenciát a Károly Róbert Főiskola kompolti kutatóintézetében

A kalászos gabonák termesztéstechnológiájának kritikus elemei címmel tartottak gabonakonferenciát a Károly Róbert Főiskola kompolti kutatóintézetében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gabonatermelők a 100 éves jubileumához közeledő rendezvényen idén is megismerkedhettek az ágazat legújabb fejlesztéseivel.

Az elmúlt évek során beszűkült Magyarország termelési szerkezete. Az ország termelésének alapját ugyanis 3-4 vezérnövény alkotja. Az előadáson az ország mezőgazdaságának helyzete, az elmúlt évek termésátlagainak összevetése és az új technológiák mellett természetesen szóba került a 2011-es év gabonatermésének várható minősége és mennyisége is.

Bár az idei időjárás várhatóan csak közepes mennyiségű termést eredményez, viszont jó hatással van a kalászos gabona minőségére.

A szakember elmondta, a szélsőséges termésingadozás megelőzése érdekében folyamatosan kutatásokat végeznek. Ezek célja a gazdák számára hozzáférhető szárazságtűrő fajták nemesítése és a speciális eszközöket nem igénylő eljárások kifejlesztése.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-06-03 )

Tovább az archívumra