Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A korábbi szponzor kiesése miatt sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán megtartják-e a gyöngyösi művészeti hetek szokásos templomi zárókoncertjeit

A korábbi szponzor kiesése miatt sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán megtartják-e a gyöngyösi művészeti hetek szokásos templomi zárókoncertjeit

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kisebb költségvetéssel, új szponzorok bevonásával végül sikerült megmenteni a rendezvényeket, melyekből az elsőn, a ferences templomban két igazi remekmű csendült fel Johann Sebastian Bachtól: A 172. kantáta és a Magnificat.

Tardy László vezénylésével, de takarékossági okokból nem a Mátyás templom zenekarának közreműködésével csendülhetett fel Bach 172. kantátája. A korábbi évektől eltérően a Németországban élő trombitaművész sajnálatos balesete miatt nem tudta megszponzorálni a művészeti hetek zárókoncertjeit, így sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán megtartják-e azokat. Végül a musica mansueta kamarazenekar besegített.

Megérte. Hisz így egy csodálatos koncertélménnyel lett gazdagabb nem csak a közönség, hanem a fellépők is.

Bach Magnificatját már tavaly augusztus óta gyakorolta a Cantus Corvinus kórus, s karácsony előtt mutatta be először. Mostanra érett produkciót csiszoltak belőle.

A mű megtanulásába fektetett munka nem vesz kárba: a Magnificatot legközelebb augusztusban Kézdivásárhelyen fogja énekli a Cantus Corvinus a Musica Mansueta kíséretében.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-06-03 )

Tovább az archívumra