Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Napkollektorok gondoskodnak a fűtésről, a melegvízről és a medence hőmérsékletének biztosításáról a visontai sportcsarnokban

Napkollektorok gondoskodnak a fűtésről, a melegvízről és a medence hőmérsékletének biztosításáról a visontai sportcsarnokban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A több mint 16 millió forintos beruházást az önkormányzat európai uniós támogatásból valósította meg, és a jövőben újabb lépéseket tervez intézményei energiaköltségének csökkentésére.

Napkollektorok a visontai sportcsarnok tetején. A tanuszoda medencéjének vizét egy hete már ezek melegítik fel 28 fokosra. A beruházáshoz a település pályázaton nyert európai uniós támogatást.

A beruházástól jelentős költségmegtakarítást vár az önkormányzat, a napkollektorok ugyanis a használati melegvíz előállításáról és a csarnok fűtéséről is gondoskodnak – az első hét tapasztalatai kedvezőek.

Az új rendszer lelkét a kazánházban található gépészeti berendezések jelentik, ezeket a térség országgyűlési képviselője adta át. Balázs József azt mondta: példaértékű a visontai beruházás, a jövőben ugyanis kulcskérdés lesz, hogy az önkormányzatok hogyan tudják csökkenteni kiadásaikat.

Ezt ismerte fel a visontai önkormányzat is, amely több hasonló beruházást is tervez a közeljövőben, a fűtési költségeket a napenergia mellett a zöldhulladék hasznosításával is csökkentenék.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-06-08 )

Tovább az archívumra