Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nagy biztonságot jelent egy esetleges árvíz ellen Jászárokszálláson, hogy kikotorták a Szarvágy-patak medrét

Nagy biztonságot jelent egy esetleges árvíz ellen Jászárokszálláson, hogy kikotorták a Szarvágy-patak medrét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Teljes védettség viszont csak akkor lehet, ha elkészül az Ipari Park melletti védmű – mondja Gergely Zoltán polgármester. Ehhez viszont legalább 300 millió forint kellene.

Tizenegy év után lett újra ilyen tiszta a Szarvágy-patak medre. A Mátraaljai Vízügyi Társulás forrásaiból nem csak a medret kotorták ki, a nád visszanövését is meggátolják. A talaj még mindig tele van vízzel, árvízveszély azonban most nem fenyeget. Teljes védettséget azonban csak akkor lehet biztosítani az Ipari Park és a település számára, ha elkészül a csaknem 300 millió forintba kerülő új védmű, amelynek a terveit most egyeztetik a hatóságokkal – mondja a polgármester.

A temető parkolójában is munkagép dolgozik, az önkormányzat a Bajcsy út felújításából megmaradt földdel több külterületi földutat is kijavíttat.

A betont és a törmeléket viszont Jászberénybe viszik, és útalapot készítenek belőle. A földutak kijavítása semmibe sem kerül az önkormányzatnak, hiszen ez a munka is benne foglaltatott az útépítés költségvetésében – hangsúlyozta Gergely Zoltán.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-06-09 )

Tovább az archívumra