Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 28 cigány kisgyerek elsőáldozott Mátraverebély-Szentkúton, a szokásos évi cigányzarándoklat idején

28 cigány kisgyerek elsőáldozott Mátraverebély-Szentkúton, a szokásos évi cigányzarándoklat idején

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendezvény díszvendége a cigánypasztoráció vatikáni felelőse, Antonio Mario Veglio volt.

Az ország szinte minden pontjáról érkeztek fiatal és idős, cigány és nem-cigány zarándokok, a szokásos évi cigány zarándoklatra. A zarándokok közt sokan az egész családdal érkeztek, mert fontosnak tartják, hogy megéljék a hitüket.

A Mátraverebély-Szentkúti nemzeti kegyhelyen évről-évre megrendezett esemény idei meghívottja a cigánypasztoráció szentszéki felelőse Antonio Mario Veglio volt, aki az ünnepi szentmisét is celebrálta.

Veglio érsek, az Elvándorlók és Útonlévők Pápai Tanácsának elnöke felelőse a zarándoklatok mellett a cigánypasztorációnak is. Ennek keretében lett elsőáldozó 25 kerecsendi és 3 arlói cigány kisgyerek is.

A nemrégiben megalapított Ceferino Lovagrend nagymestere is eljött a zarándoklatra. A lovagrend érdekességét az adja, hogy cigány származású tagjai vannak, magukénak tekintik a cigány hagyományok mellett a keresztény értékeket, és a cigány – nem-cigány emberek közötti jó kapcsolatok ápolását.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-06-09 )

Tovább az archívumra